fredag 29 juli 2011

Varför inte?

Tyckte det skulle vara en bra idé att bli attackförkyld inför den fullspäckade helgen... Hosta och allmän trötthet. Kul. Verkligen. Tog en tripp till apoteket och handlade på mig lite förnekelse, man kan ju inte vara sjuk om man inte känner något! Sen får alkoholen ta hand om resten. ;)

Lite spännande saker händer på stan upptäckte vi när vi letade medicin och alkohol på lunchen.




Centrala Malmö är fulla av små mat- och prylstånd från "hela" världen. Som ett mini Malmöfestival. Frågan är bara varför?
Folk verkade mest dras till Känguruköttet och av någon oförklarlig anledning, till det fruktansvärt fula "brittiska" porslinet. Jag känner ett par engelsmän och jag vet inte om det är ok att beskylla ett helt folk för dessa ohyggligheter!

Snart bär det iväg mot äventyr i Osby! Hoppas jag håller mig vaken tills dess. Ser fram emot färdkosten. ;)








torsdag 28 juli 2011

Inför en fullspäckad helg..

är det bäst att börja med ett glas vin!
Vissa bitar av helgen går ännu inte att avslöja men bilder utlovas efter. Den finaste ska kidnappas till okänd ort och firas i efterskott. Girls night out, yay! Inte för att jag har så mycket emot män men helt ärligt är det skönt att slippa dem ibland. ;)

Idag har det blivit en tripp till frisören, i vanlig ordning lockas mitt hår till förbannelse så snart det kommer till stylingdelen vilket gör det svårt att se vilken frisyr jag nu har..  men det känns mycket lättare och jag nu slipper jag ha ont i nacken efter att försöka hålla upp huvudet för att kunna se dator skärmen.


Ingen gigantisk skillnad kanske. Bara ett gigantiskt huvud! ;)

Upptäckte en sak när jag pratade med frisören, som inte var jätte insatt i den miljövänliga aspekten. Många som tycker detta med att ändra livstil verkar jobbigt kommer på de märkligaste ursäkter för att visa på att leva miljövänligt är farligt. Min frisör hade hört att "ekologiska" kläder gjorda på bildäck var väldigt farligt för kroppen. Varför skulle man ha kläder gjorda av bildäck? Kommentera gärna om ni har fler exempel på farliga miljövänliga produkter.





onsdag 27 juli 2011

Hump day över..

Hump day även kallad onsdag enligt vännen :) Idag har varit en dag som bara skulle avklaras. Inte allt för mycket spänning under dagen, förutom när jag skulle servicera en snubbes alkolås och han var galet snygg! 
Nu ska jag strax iväg och svettas lite mera på Friskis! Inga vänner med idag men jag får väl skaffa nya på plats. ;) Resten av veckan kommer att springa förbi och jag hoppas att jag kommer att hinna med bloggen också!

Något jag funderat på är dag är Norge och alla offer. Nu börjar det dyka upp i medier och framförallt på Facebook politiska synvinklar på vad som har hänt. Många tycker att acceptansen av till exempel SD gör att det är fritt fram för hatet. Jag vet inte ännu vad jag tycker, jag är fortfarande så fylld av ren sorg. Jag återkommer när jag har slutat gråta varje gång jag kollar på nyheterna.

I morgon är det frisören som gäller, eftersom det bara är en person som röstat så kommer jag nu klippa av allt mitt hår! Eller inte, makten ligger hos DIG! Lägger upp bilder efter besöket.

Tills vidare får ni hålla till godo med en bild som är lika spännande som min dag varit.

Mitt skrivbord :)

tisdag 26 juli 2011

Så var all energi slut!

Det har till och med varit lite liv i luckan på jobbet idag. Efter jobb blev det träning, laga middag och efterföljande röjning av köket. Av någon märklig anledning lyckas de flesta av mina redskap krypa ur sina lådor när jag lagar mat.. Sen fick jag ta en time out på sängen, låg i fosterställning och lyssnade på musik. 


Väl där började jag fundera på att sommaren är kort och att projekt bloggande inte är slut! Så jag tvingade mig upp och fortsatte min rensning av badrumsskåpen. Blev inte helt färdig då jag nu går igenom alla ingredienser och kollar upp dem på denna sida; cosmeticsinfo.org  Vad jag förstår av sidan utgår de mest från The Food and Drug association (FDA). De säger inte så mycket om vad komponenterna gör med miljön utan mer vad som kommer eller inte kommer att döda dig om du stoppar det i munnen. :)


Nagellack blått 

  • Etyl Acetate, Butyl Acetate - godkänt lösningsmedel
  • Nitrocellulose - Naturlig ingrediens
  • Polyvinyl alcohol, förtjockningsmedel. Godkänd för kontakt med mat
  • Isopropyl alcohol, lösningsmedel, minskar en vätska från att bilda skum. Godkänd av FDA. Dödar dock microorganismer och det är jag inte helt säker att man vill alla gånger...
  • Benzophenone-1 upplöser och skingrar UV strålar. FDA godkänd. Har att göra med hur ljuset reflekterar i lacket
  • Camphor - Kamfer. Naturlig ingrediens. Ger starka lukten och gör en vätska odrickbar..  Godkänd
Så det var ett lack som klarade sig, de utan innehållsförteckning rök i papperskorgen! De var även ca 10 år gamla så det gjorde inte så mycket. 

Godkänt och klart
Ska kollas en annan kväll

 Som tur är har jag aldrig haft så mycket skönhetsprodukter! Tips på svenska sidor där man kan kolla vidare tas tacksamt emot. 

Jag kommer också bespara er från långa innehållslistor. Jag kommer bara hojta till om jag hittar något riktigt jävligt. 

Måste sticka.. Hör hur sängen ropar på mig.




Dagens musik tips:  Lights album Acoustic. 









måndag 25 juli 2011

Börjar veckan med besök hos tandhygienist..

Jag tycker generellt att måndagar är så mysiga att jag vill piffa upp dagen ytterligare med att låta en 12-åring gräva runt i min käft! Funderar på om det är otrevligt att fråga den unga mannen om och när han egentligen slutförde sin utbildning. ;) Skämt åsido så var han ovanligt mild i sitt hanterande av min käft! Fick i slutändan ett ok, jag måste använda tandtråd mer så att de kariesdrabbade områdena inte utvecklas till hål. 

Började då fundera på om det finns miljövänlig tandtråd? När jag för ett tag sedan när jag lärde mig om vad tandkräm innehåller letade jag runt och hittade en Svanen märkt tandkräm som jag numera använder. 

Den fungerar alldeles utmärkt och jag slipper stoppa saker som parabener, triklosan och natriumlaurylsulfat i munnen. Triklosan är ett bakteriedödande miljögift som bland annat har hittats i bröstmjölk, de ni..  Mer om miljövänlig tandvård kan ni hitta här: Hållbar Livsstil 

Tyvärr har jag inte hittat någon miljövänlig tandtråd men jag får väl jaga runt bland tillverkare och se vad jag finner. Återkommer om detta otroligt spännande ämne! 

Nu ska jag stoppa lite knäckebröd i magen innan det är dags för träning, har ett mål med att gå ner 1 kg denna vecka! 

Ses i morgon mina kycklingar! 















söndag 24 juli 2011

Slappig söndag

Tack vare det fantastiska vädret har jag med gott samvete spenderat största delen av dagen på mjuka ställen med datorn inom räckhåll. Mycket film har det blivit. Men även lyckats uppbåda energi till lite nyttiga saker som att rensa ut kemikalier ur badrumsskåpen och inhandling av mat! 

Hoppas dock på lite mindre regn i morgon då jag behöver ta en tur till tandläkare.. Inte alls kul. Jag har inte så mycket emot att få min mun kollad, mer att behöva betala det hutlösa priset av att allt ser bra ut. 

Helgen har i övrigt spenderats bland goda vänner men det verkar som att kameran har drabbats av för stort alkoholintag och därför kan jag heller inte bjuda på en inblick av helgen. Får ta ett snack med den i morgon. 

Istället vill jag visa på mina 9 kronors frön inköpta på IKEA, se så fint det har blivit! 


Eller inte! Undra om de går att äta? 

lördag 23 juli 2011

Har inte riktigt ord...

att uttrycka den sorg jag känner inför alla som drabbats av massakern i Oslo.
Jag har följt nyheterna hela förmiddagen och gråtit av de överlevande ungdomarnas berättelser om att bli vittnen till sina vänners död.

Det är overkligt eftersom vi vet att våld finns så har vi blivit besparade från att faktiskt ha det på tröskeln i denna omfattning. Danmark stannar alla bilar på väg till Köpenhamn över bron och söker igenom dem. Mannen fick även blåsa i ett alkotest vad det nu skulle ha gjort för skillnad. Finns nog ingen som tänker klart i detta läget.

I kväll blir det bio och sedan middag med vänner, det känns också overkligt. 

fredag 22 juli 2011

Mot Fredags AW!

Det blir då AW nr 2 denna vecka! Det känns inte så farligt med brist på semester ändå.. Vi har det väldans lugnt på jobbet och vi hinner gå igenom alla gamla högar som inte hunnits med. Jag och chefen är underbart effektiva!

Till helgen blir det även Harry Potter igen!! Wohoo.. Denna gång med kusin vitamin. Jag ska inte glömma näsdukar denna gång. Hoppas kusinen klarar av när jag bölar loss, det roliga är när man börjar gråta innan för att man vet att om en stund så dör någon man håller av (ja, jag har en personlig relation med de flesta av karaktärerna böckerna)

Nästa vecka måste jag verkligen till frisören,  mitt hår har slutat att växa neråt och växer nu åt alla håll märkligt nog.. Antingen blir det bara en utrensning av hårsvallet eller så kanske jag ska köra kort igen? Vad tycker ni?





Ett gäng år sedan..











Rösta i kommentarerna! Jag kommer göra precis som jag vill men tycker att ni ska få känna er delaktiga i mina "stora" livsbeslut!

VIN!


torsdag 21 juli 2011

I ett regnigt Malmö

Hela veckan har jag cyklat runt med regnjackan i väskan, bara utifall att. Just idag var det klart och kyligt i morse så jag valde jackan istället.. Nu öser regnet ner över oss och efter jobbet ska det både fikas och tränas. Inget direkt hem och gömma sig under täcket alltså... 

Den senaste tiden har jag varit lite väl olycksdrabbad, har varit dålig på att undvika knivar såväl som väggar.
Detta ledde i sin tur till att jag upptäckt hur dåligt uppdaterad min första hjälpen skolåda var. Nu kommer man ganska långt med lite tejp och köksrullen men inte riktigt hela vägen.

Det första jag gjorde var att ta mig till Coop och införskaffa det nödvändigaste i sårskötsel vägen. Men eftersom skolådan inte är det mest praktiska eller särskilt fin att titta på hittade jag denna lilla skatt på Lagerhaus för endast 49 riksdaler! Fint va?
Så nu är jag mer reda för framtida olyckor. :)


Jag hittade även denna fina lilla korg som var gjord av tvinnat återvunnet tidningspapper. Det är en jättebra tanke men jag reagerar på att tidningarna ser ut att komma från Kina och det står inget om vart tillverkningen är. Blir alltid lite fundersam när man ska väga olika argument som återvunnet vs. transport mot varandra. Åsikter? Kommentera gärna.

http://www.lagerhaus.se/sortiment/



onsdag 20 juli 2011

Bättre sent än aldrig..

När jag börjar skriva detta är klockan 23.59 så jag vill ändå påstå att jag hunnit med dagens inlägg!

Kom precis hem efter att ha sett den sista delen av Harry Potter filmerna.. Svårt att tänka att det är slut nu, inget att se fram emot i resten av mitt liv!!! Typ..

Så det blir inget långt inlägg från mig idag för jag borfe ha varit i säng för 1 timme sen. En e väl en tant nu för tiden, men sist jag såg chefen satt hon och drack vin.. Se bevis nedan.

Chefen, vin, min hand, goda vänner till höger och vänster!
Good night sweet hearts! 

tisdag 19 juli 2011

Bloggar från balkongen!

Det har varit en fantastiskt fin kväll och jag sitter nu och tittar på det sista av solnedgången. Bättre blev det när mannen kom hem och gjorde mig en kopp kaffe. Vägrar att lämna det lilla sommar ljus som kommer att visa upp sig denna veckan. 

Idag tänkte jag imponera med min bildredigerings kunskaper, tyvärr har jag inte lyckats förvärva tillräckligt mycket för att kunna stoltsera med dem. Men nu vet ni att ni har något spännande att se fram emot. Jag kan avslöja att jag laddat hem GIMP. Om någon har kunskap eller åsikter om detta redigeringsprogram så kommentera gärna. För jag kan behöva lite hjälp, fast bara lite.. ;)

Har tränat för första gången sen min finger olycka. Det kändes fint, kan fortfarande inte greppa allt men jag är jävligt cool ändå så det gör inget. 

Nu ska jag njuta det sista tio minuterna av "ljus" och min kaffe.. Vi ses kanske i morgon?

måndag 18 juli 2011

Min cykel..

är något av det bästa jag har. Det är en mycket bra cykel. Och så är den vit. Den tar mig i princip överallt och den får mig oftast på bra humör. Det är svårt att vara sur när man cyklar hem i solsken och med musik i lurarna. 

På min cykel känner jag mig alltid vältränad och cool, även om verkligheten är liiite annorlunda kan jag ändå leva mig in i den känslan en stund på cykelturen till och från jobbet. Tyvärr tar det bara en kvart per väg. Får köra långturer på helgerna nu när det faktiskt är en svensk version av "sommar".

Musik är också en humörhöjare, jag lyssnar på musik hela tiden och jag blir hela tiden kär i nya artister och ny musik. Sen är jag ju alltid trogen mina gamla kärlekar, Josh kommer aldrig att lämna mitt hjärta. ;) Men nu är jag i alla fall kär i denna kille!



Nu kanske ni undrar varför jag haft ett behov av att höja mitt humör? Dels för att det är måndag, jag var tvungen att vara vaken och jag fick inte sova hela dagen :( Så jävla taskigt!
Har lovat chefen att det är skärpning till i morgon, annars kanske jag får sparken på grund av dåligt uppförande.

Jag tror att jag har lyckats fixa så att det går att kommentera bloggen nu. Så kommentera allt vad era små hjärtan håller, så får vi se om jag godkänner dem. Moahahahahahahahahaha..

söndag 17 juli 2011

Hemma igen

med värkande fötter, ett gäng myggbett och en vattenblåsa på vänsterhanden! Så nu har jag nedsatt funktion på bägge händer. Skönt att det är jämnt.  :)

 Har jobbat i ett stort hemkunskapskök hela helgen men inte fan hade de en brödrost.. men det går lika bra att rosta på pannan!
 
J fick äran att dela sitt säte med min cykel på vägen hem. Det tyckte hon var väldigt mysigt faktiskt, se så glad hon är!

I veckan som kommer händer mycket spännande saker, bara jag och fin på jobbet i flera veckor. Hoppas vi inte slappar ihjäl oss. Sen blir det bio mys på onsdag med fina vännen. Äntligen sista delen av Harry Potter! Wohoo... :)

Sen kanske det blir Göteborg till helgen, inte helt bestämt ännu. Vill verkligen vara med la Familia men jag behövs på andra ställen också. Behöver en klon!

Nu behöver min kropp läggas i min säng.. gäsp. Sov gott mina älskade vänner! Ses i morgon :)

lördag 16 juli 2011

På läger i Klagshamn..

Sitter här i köket på en skola i Klagshamn med den finaste.. Som för övrigt tydligen inte läser min blogg!! Märkligt att hon inte vill läsa om mina dagar när hon nu spenderar de flesta med mig.. ;)

Dagen har varit full med matlagning och disk, men denna kväll har vi hunnit med en liten cykeltur till stranden. Utsikten över bron är fantastisk, jag och den finaste hade en liten romantisk stund med en liten cider och några cigg.





Jag kan verkligen tänka mig att hitta ett hus i omgivningarna, ska bara skrapa fram ett par miljoner på trisslotten!

Nu blir det ostbricka och vänskapsband resten av kvällen! 


fredag 15 juli 2011

PMS och helg

Svårt att njuta av den stundande helgen när ens bröst är som stora värkande basketbollar och mitt ostabila humör gör att jag blir tårögd över artiklar om människor som är det minsta snälla mot varandra.. Det är nu jag längtar till första mensdagen! För privat?? Too bad, du letade dig hit frivilligt! Muahahahahaha... Tro mig, det kan bli värre innehåll i denna blogg..

Men inte idag. Nu ska jag strax cykla hem via Coop och köpa lite fredagsmyyyyyyyys (läs som de sjunger i reklamen) Men det blir nog inte chips, men ostbågar, eller choklad, eller varför inte bägge delar? På grund av fingret har jag inte tränat på hela veckan så jag måste ladda inför nästa vecka! Jag vill inte bli bräcklig som en pinne! Hellre rund och och go som en ostbåge!

      
Top modell ostbåge

Jag vet att utmaningen är att blogga varje dag men  nu ska jag jobba ideellt hela helgen med den finaste så vi får se vad tiden räcker till. Om jag lyckas koppla blogg till telefon så ska jag väl i alla fall kunna skicka några bilder från lägret till bloggen!

 Så med det får jag önska en trevlig helg!

torsdag 14 juli 2011

Gäsp...

I afton har jag verkligen inget roligt att skriva men en utmaning är en utmaning! Att blogga varje dag är den lättaste av dem jag har tänkt ut hittills. :)

Därför kommer jag bara denna trötta kväll att dela med mig av något av det bästa jag vet!

Kärlek! 

onsdag 13 juli 2011

Leva hållbart är enkelt..

Det är känslan jag får när jag läser bloggar, hemsidor eller artiklar av människor som lyckats så mycket bättre än en själv. De som odlar allt själv trots att de bor i en etta osv. Men det är inte enkelt. Idag var jag på Coop och handlade och kom fram till att allt jag handlade skulle vara ekologiskt, närodlat eller så fick jag inte köpa det!

Eftersom utbudet är väldigt stort på Coop trodde jag inte att det skulle bli några problem, de har till och med ekologiska bindor. Det första jag fick problem med var plåster och sår rengöring. Eftersom jag har ett gapande hål i mitt finger var det inte något jag kände att jag kunde hoppa över. Men det skulle bli det enda bestämde jag mig för 3 meter in i butiken...

Sen stötte jag på nästa problem, de bygger om hela butiken vilket innebar att inget stod där det bukar och det var mindre varor. Vid dressinghyllan fick jag hoppa över det jag ville ha för även om det var ekologiskt så är Rhode Island äckligt! Det blev inga frysta grönsaker och mycket lite färska.. men i slutändan fick jag i alla fall ihop till middagen.  Det tog ca 1 timme för 15 varor och jag vill inte tänka på hur det hade gått om jag hade haft ett gäng gnälliga ungar eller en hungrig man på släptåg genom butiken.

Är hållbart leverne bäst lämpat till singlar?

Ohållbar shopping?


Jag får fortsätta mitt sökande efter enklare sätt att hitta det jag behöver, shoppa så mycket som möjligt på internet så att det enda som blir handlat i butiker är färskvaror?

I´ll be back!

tisdag 12 juli 2011

Bakom mina solglasögon...

stirrar jag ofta ogenerat på människor omkring mig! Idag lade jag märke till just en speciell sak på min korta promenad till bussen. Det var kameror överallt Det filmades och fotades i varje hörn av lilla torg, jag såg en tjej som tvingade hela sin familj att sitta tysta tills hon hitta exakt rätt vinkel! Det tog en stund.

Jag är fascinerad av vår besatthet av att dokumentera våra känslor, för det är oftast då man sliter fram kameran. Det är sällan jag drar fram kameran när jag och mannen ligger som två strandade valar på soffan..
Jag undrar hur mycket av själva känslan man missar när man är upptagen med att föreviga den?

Bara häromdan blev jag lite hög på att cykla i ett soligt Skånskt landskap att jag var tvungen att stanna och dra fram kameran och självklart kära läsare kommer jag att lägga upp dem här så att ni kan dela det med mig!


Jag måste verkligen lära mig att jobba med bilder i bloggen. Trädkramaren gör så himla snygga grejer och jag kan bara flytta dem till vänster och höger..









I övrigt lade jag till en "gadget" som räknar hur många som
snubblar in på denna blogg.. Det är oroväckande många och
prestationsångesten höll mig vaken hela natten! Eller inte, men kul
att så många kunde komma! ;)

måndag 11 juli 2011

Apati

Sitter och stirrar trött ut i rummet och funderar på vad sjutton jag ska skriva om idag.. har generellt varit mycket trött idag och gått genom dagen lite som i en dimma. Var alldeles för speedad efter helgen för att kunna somna och nu längtar jag till nästa.

Ska snart iväg på möte med Världen Barn inför höstens insamling. Lite middag, vin och planering är ju inte helt fel. Alla som råkar läsa denna blogg MÅSTE vara med och samla in pengar på stan! Jag återkommer med datum senare i sommar. ;)

Annars blir veckan framför mig lugn. Träning och cykling får skjutas upp tills gapet i mitt finger har slutit sig. Fotrfarande lite svullet och sticker ut lite fett, mycket märkligt. Funderar på att ta en äcklig närbild och lägga upp på Facebook bara för att straffa alla som råkar stalka mig där.

Nu när jag måste ta det lite lugnare ett par dagar ska jag passa på att lära mig mer om bloggeriet, så det kommer kanske upp ännu fler inlägg. Eller inga alls! Jag förstår att ni väntar med spänning på vad som kommer att hända..

Ha en trevlig kväll, det ska jag!

söndag 10 juli 2011

Otroligt

En av de första sakerna en lär sig som barn är att INTE hålla brödet i handen och skära med vassa kniven mot den mjuka handen! Men nu är jag vuxen och får göra precis som jag vill! Därför kommer jag att få spendera ett par dagar med att duscha med gummihandske för att akta gapet jag skurit upp i mitt finger.

Längesen jag var så förbannad på mig själv :) Men tur i oturen gör det inte det minsta ont, dock ser det ut som mitt underhudsfett är på väg ut... Men men ska nog ordna sig.

Nu äntligen har jag landat på min soffa och avnjuter den amerikanska versionen av Stolthet och fördom. Inte lika bra som den brittiska tv-versionen men man kan inte vara kräsen när det nu visas lite Jane Austen på tv.

Mina fötter värker efter två dagar i ett hemkunskapskök men nu längtar jag redan efter nästa helg då jag ska göra det igen..

Go  natt

lördag 9 juli 2011

Hallelujah

utbrister jag efter att ha upptäckt Malmö stads cykelvägar ut i Skåne!
Fina asfalterade cykelvägar, otroliga omgivningar och bättre träning än att hänga på gymmet en solig dag.
Det enda negativa var nog skyltningen till Klagshamn, det tog över en timme dit och 30 min hem.. Tydligen är det viktigare att få folk till Malmö än från.

Idag har jag hjälpt den finaste med matlagning på CISV läger. Jag fick fritt utrymme till att organisera saker som jag tyckte att det skulle vara! Det var väldigt snällt även om de ändrar det vid ett senare tillfälle.

Idag blir det ett kort inlägg då jag just nu har ett par från den Malmöitiska familjen på balkongbesök, och jag vill inte missa något av lösningen på världsproblemen. Hoppas bara vi minns dem till i morgon! ;)

Talyhoo

fredag 8 juli 2011

Dag 2 av själva bloggandet men typ dag 4 av projektet då det tog mig en stund att skapa själva bloggen! :)
Tydligen tycker vissa att skapandet är den roliga biten av bloggandet men för mig innebar det mycket blod, svett och tårar.. Eller inte direkt, jag blev kanske lite svettig på överläppen.

Det svåra för mig är nog inte att komma på vad jag ska skriva om utan att lyckas begränsa mig. Ska det vara som en dagbok över mitt liv eller vill jag hålla mig till specifika ämnen?

Eftersom miljö är ett stort intresse så vill jag få med det samtidigt som jag vill att det ska vara personligt. Hmmm... ja jag har ju ett gäng dagar till att fundera på hur jag vill ha det. Jag får helt enkelt passa på att skriva om allt som poppar in i huvudet! Sen kommer jag även att testa olika funktioner så ni får mycket gärna kommentera bu eller bä.

Hittade precis stavningskontrollen, tydligen är bloggandet inte ett godkänt ord! Om det vorde vara godkänt någonstans så borde det vara på en blogg.




Testar lite bild, här en favoritkaraktär från Potter- filmerna. Hoppas någon vill gå med mig på sista delen nästa vecka.. Dock inte så troligt med tanke på min vänkrets..  ;)

Och med det bildtillägget ser nu bloggen ut som en 12-årings! Nice!  

Ikväll hoppas jag på lite vin eller cider och fint väder på balkongen men det ser rätt grått ut. Men i vilket fall så är det helg och jag önskar eder en trevlig sådan! 


torsdag 7 juli 2011

Matt Cutts: Try something new for 30 days | Video on TED.com

Matt Cutts: Try something new for 30 days | Video on TED.com

Här är videon som inspirerade mig!

One, two testing testing..

Då är jag äntligen på gång med mitt lilla personliga projekt!

Dem som känner mig väl kanske hört mig beklaga mig om brist på utmaningar och händelser i mitt liv den senaste tiden. Jag, som många andra, är bättre på att gnälla än att ta sig i kragen. Men nu är det slut med det! I alla fall för ett tag.

Jag sprang på en TED föreläsning om 30-dagars utmaningen där en snubbe berättade om att han beslöt att göra olika utmaningar under 30 dagar. Det kunde vara allt från att inte äta socker under dessa dagar, att cykla till jobbet eller till och med att skriva en novell. Han upptäckte hur lätt det var att förändra små saker i sitt beteende och att lära nya saker. Så jag är på!

Min första utmaning är att lära mig att blogga och att göra detta under 30 dagar. Sen får vi se vad som kommer härnäst. Jag har en massa tankar men kommer inte att avslöja något ännu. Cliffhanger....

Eftersom jag är helt ny på detta så kommer bloggen med all säkerhet att byta utseende ett par gånger på vägen och förhoppningsvis kommer jag att fortsätta skriva om utmaningarna som följer.

Nu ska det tillagas Tacos!!