fredag 30 september 2011

Vin och pyssel..

är en lysande kombo!

I kväll har det skapats för världens barn insamlingen. Till min hjälp hade jag en mycket god vän som använder helt andra former och färger än vad jag gör. Alltid lite roligare med sällskap och nya kunskaper.

För att skoja till det med skaparprocessen har det även druckits vin (ekologiskt) och skvallrats (ganska milt denna gång)

Linda in action!           

Mycket är återvunnet material


Kopia av hårsmycket som skapades till lilla systra mi



Dessa fina skapelser kommer att finns till salu på söndag på drottningtorget mellan 10-16. Kom tidigt, jag misstänker att de kommer att säljas som smör. Funderar bara på vad jag borde ta i pris då jag aldrig sålt mina smycken innan för mer än materialkostnaden (typ 10kr per örhänge par och 20 per armband).

Det är ju ändå en loppis för välgörande ändamål och jag tar inget själv, allt går i bössan. Vad tycker ni?

KOM OCH KÖP

torsdag 29 september 2011

Mensurisen

Idag var kanske inte den bästa dagen i mitt liv.. Började att jag försov mig, blev bara ett par minuter sen till jobbet men det var inte direkt en lugn start på dagen. På väg till jobbet kom mensen. De första kramperna kom när jag i hög fart trampade som en galning mot jobbet, svor högt ett par gånger också.

Jobbet har varit lite motigt hela dagen och jag känner att jag suckat djupt varje gång telefonen ringt. o med tanke på att jag arbetar i en support kan det inte varit alltför spännande att få mig i luren.. Självklart försöker jag alltid vara glad, trevlig och förstående mot alla idioter som ringer in!

Nu har jag i alla fall landat hemma med ett glas vin i näven och ätit middag bestående av halva mannens godispåse!

Sitter och funderar på vin och varför en bör välja ekologiskt när man har möjlighet. Det vin jag dricker nu hittade jag i köket och kommer säkert från mannens jobb. De delar ut det som säljpriser. Tips till chefen!!!!

Detta har jag kommit framtill hittills efter en liten stunds surfande:


  • Cancerframkallande ämnen från bekämpningsmedel följer med hela vägen ner i ditt vinglas
  • Besprutningen över odlingarna dödar bara inte ogräs utan påverkar även reproduktionsförmågan många andra djur. 
  • Färre blommor ger färre humlor, fjärilar och fåglar.. Ni vet den naturliga balansen fuckas upp.
  • Det går åt en massa energi i tillverkningen och transport av bekämpningsmedel
  • De människor som arbetar på vingårdarna är utsatta för en stor hälsorisk i arbetet med druvor..
  • Vin har i alla tider framställts ekologiskt fram till för ca 70 år sedan. 
Behöver ni fler anledningar? Ge mig lite mer tid så.. ;) Jag tar gärna emot tips på ekologiska viner ni gillar!

Inser också att det görs en del svenskt vin, det skulle jag vilja ha en DDS provning på! 

Mår faktiskt bättre nu! 




onsdag 28 september 2011

Alldeles, alldeles...

för trött för att blogga men känner ändå att jag vill skriva ett par rader för att visa att jag lever..

Min förkylning börjar släppa sitt grepp om min kropp och jag ser fram emot en god natts sömn!

Har precis sett andra avsnittet av Bron, den svensk/danska serien på Svt. Den första serien som jag och min man följer tillsammans. Den första någonsin på våra 9 år tillsammans. Helt otroligt, och vi tycker båda den är väldigt spännande. Mannen tyckte att det var lite mycket naket.. Ovanligt.. Fast jag kan hålla med om att det ibland är lite omotiverad nakenhet. Kanske finns en mening med det, får kolla upp.

Jag har i alla fall fått min första miljö/hudvårdsprodukt fråga! Wohoo.. Forskningen är i full gång men måste begränsa mig lite innan publicering, ingen är intresserade av uppsatslängd på blogginläggen.

Häromdagen testade jag en ekologisk ansiktsmask förresten, vet inte varför jag gör sånt. Använder knappt något smink eller hudkräm så det finns egentligen ingen anledning till att använda detta heller. Men jag tycker att jag ser kul ut och det är mysigt..



Vet inte om det gjorde någon skillnad.. Nästa gång ska jag pröva ecocentrisk hemmagjorda peelingmask istället! Gillar tanken på att använda saker man redan har i skafferiet hellre än att köpa ekologiskt. 

En annan sak jag kom att tänka på idag är att jag vill införa dagens i-lands glädje i bloggen (till skillnad från alla i-lands problem jag går igenom på en dag)

Dagens i-lands glädje är.... NYASFALTERAD CYKELVÄG! 

Cyklade långsamt när bilden togs.. 

I morgon kommer jag att hänga på före detta Humanitetens hus efter jobbet och ta emot förhoppningsvis en våg av saker som ni kommer att skänka till söndagens Världens Barn loppis! 

Ses där..

måndag 26 september 2011

Jag röstade INTE på Sverigedemokraterna..

Jag är aktiv på ett antal sociala medier som twitter, facebook osv. Även om det gör mig obeskrivligt upprörd så hamnar jag ofta på Sverigedemokraters bloggar, twitterflöden och framförallt allt som skrivs av SD i tidningars kommentatorsfält.

Jag känner att jag skulle vilja svara alla dessa människor som skriver de mest uppenbara lögner om människor men blir oftast så upprörd att mitt spontana svar skulle bli -Du har jäkligt fel och du är dum! (följt av en del upprört stammande)

Kanske inte det mest effektiva sätt att bemöta åsikter en inte håller med om. Därför blev jag otroligt glad när jag snubblade över denna blogg/sajt som drivs av Expo Utbildning i syfte att verkligen rannsaka SDs argument och presentera motargument!

Sajten heter Sverigedemokraterna.de och det bästa med namnet är att de med all säkerhet fångar ett par ovetande SD intresserade som kanske kan få en annan bild av "verkligheten".

Jag älskar det mångkulturella Sverige av en massa olika anledningar men framförallt för att Sverigedemokraternas bild av hur Sverige borde vara skrämmer mig väldigt mycket. Och om du för ett ögonblick kan hålla med om vissa av SDs frågor och inte tycker att de verkar helt ovettiga, gör mig en tjänst och  gå in på SDs hemsida och läs! Läs deras diskussioner och läs deras program. Sen kan du gå in på Expos hemsida och läsa lite där också. 

Nu ska det käkas lite lunch!


söndag 25 september 2011

Stockholm, del 2

Efter att jag lämnat av kollegorna på centralen så var det dags att leta upp systra mi! Hon skulle cykla från jobbet och jag ta tunnelbanan till henne. För skojs skull fick hon punka på cyklen och vi fick gå jääääättelångt hem till henne (med tung packning). För övrigt verkar hon ha tappat uppfattning över tid och rum för vi var hela tiden jätte nära, skit nära osv. Hmmmm.. He he

Eftersom det var fredag så var dessa två tanter helt slut och vi hamnade i soffan med mat, vin och snacks.

Coolaste stora systra mi! 

Nästa dag blev den stora promenaddagen! Vi traskade runt i Gamla Staden och letade efter second hand butiker och loppisar. Jag har nämligen tänkt att försöka minska mina inköp av nya saker.

Hittade en jättefin scarf för bara 40kr! Tack och lov för välgörenhetsloppisar.



Vi träffade en gammal skolkamrat Sophia som genast visade oss en fantastiskt utkiks punkt. Det var riktigt häftigt. Tvivlar på att jag skulle hitta tillbaka men jag hoppas att jag markerade stället på min iPhone.






Jag gillar att hänga i Drakens gränd! Tyvärr måste man gå förbi när puckot Göran slaktar den oskyldiga draken.. Fruktansvärt! Inte något att hedra i Sveriges historia enligt mig.



Det absolut mysigaste stället vi sprang på var på själagårdsvägen. Där stod ett stort kastanjeträd på ett litet torg och runt torget fanns ett gäng ostabila bänkar. Vi slog oss ned en stund och bara njöt av den sista värmen och duckade för fallande kastanjer. Det ligger ett kafé där också som heter Under Kastanjen. Det var väldans mysigt och ägare av Stockholms minsta toalettstol. Visst, jag är kanske inte den minsta av kvinnor men mitt arsle brukar inte sticka ut så mycket runt kanterna i vanliga fall.. 



Sen hände det en massa annat också men det orkar varken jag skriva eller ni läsa.. Fick i alla fall med mig en rejäl förkylning hem som fortfarande sitter i en vecka senare. Kul. 



Glöm inte Världens Barn insamlingen. Den 8:e oktober behöver vi en massa frivilliga till bössinsamlingen. Välj på tiderna 10-12, 12-14 eller 14-16. Om bössinsamling känns alldeles omöjligt behövs det även folk som vill räkna pengarna! 

lördag 24 september 2011

Den korta natten

Efter en mycket härlig kväll hos finaste chefen (med kanske lite för mycket vin och cigg med tanke på min förkylning) så var denna dag lite trögstartad. Men jag hade trots allt inte så mycket planerat utöver häng med favorit kusinen, ja om man bor nära mig och tillverkar en Amelie så blir man favorit!

Efter häng ville jag verkligen närvara på Gallerinatten i Malmö, en helt magisk natt där en massa gallerier i centrala Malmö håller öppet, bjuder på vin och man kan upptäcka en massa spännande konstnärer som kanske normalt inte får synas så mycket.

Ett problem är att jag inte har några vänner tydligen... och mannen föredrog kurera sin förkylning (the bastard) Fick gå själv... Sen när eventuella sällskap var på väg tog förkylningen kontroll över min kropp och satte mig på bussen hem innan klockan ens var slagen åtta. Så kul är jag!

Men jag är ändå nöjd med kvällen som aldrig hann bli natt. Fick träffa en vän som ställde ut, träffade en konstnär som gjort en gigantisk drake och fick köpt en liten bok av en konstnär jag gillar väldigt mycket! OCH hon signerade boken (sånt tänder jag på)


Tavla och bok av Jenni Berndtson. Tavlan fick jag av vännerna en födelsedag.

      
Så nu är jag hemma med sjuk man och har bänkat mig i köket med dator och middag. Gorbys och rödvin går aldrig fel!

Nu ska jag strax gå igång med att göra en massa smycken till Världens Barn loppisen om en vecka. Missa det inte! Du kan få komma över min fantastiska alster för en billig peng! För dem som ställer upp och jobbar på loppisen den 2:e oktober så kommer ni få ett specialdesignat smycke utifrån eran egna smak. Ange "Nyholmskan" i anmälan.




Förresten, kika gärna in på en av mina favorit bloggare Lady Dahmer och hjälp henne att vinna en Mac genom att endast klicka på en länk till Studera.se. Nu tycker jag personligen att äga en Mac borde vara en mänsklig rättighet så kom igen och hjälp henne. Hon är såååå nära! Sen kan ni ju också passa på att kika igenom bloggen också. Hours and hours of fun!


tisdag 20 september 2011

Stockholm, del 1

Förra veckan spenderade jag 4 dagar i hufvudstaden och eftersom jag hade så jäklans roligt bestämde jag mig för att det blir två inlägg om samma resa. Annars skulle ni nog ge upp halvvägs igenom den massiva texten. (en av de får kommentarerna på min C-uppsats var att jag nog gjort rekord i att skapa de längsta meningarna i IMERs historia. En mening var 5 rader! Den du!)

De första två dagarna tillägnades till jobb och mys med de allra bästa av kollegor. Vi var på plats för att utbilda taxichaufförer om vår produkt som en hel del av dem har installerade i sina bilar och inte har en tjusning om hur de fungerar... Fast nu när jag besökt dem inser jag att vara taxichaufför handlar inte om kundrelationer utan om att vara teknikexpert för att överhuvudtaget får igång bilen så att de kan hämta kunder.

Lysande produktplacering
Fantastisk utsikt trots allt
 Resan började med en fruktad flygtur som gick mycket bra. Helen var en ängel  och lät mig sitta vid fönstret, det ger mig en falsk känsla av kontroll!




Utöver jobb hann vi även med en del vin och mingel. Vi gick på premiären av Monty Pythons musikal Spamalot! Vi hade inte helt koll på att det var premiär så vi var ganska chockade över mängden kändisar. Började med att jag krockade med Lili eller Susi och när jag skulle vända mig om för att berätta för de andra så stod jag öga mot öga med Lili eller Susi. (Denna Taco har inte superkoll.. ) Jan Malmsjö var avundsjuk på att vi fick mer vin än honom och jag kunde nästan röra vid Peter Jöback som sprang förbi! Det hade varit mitt livs lyckligaste stund om det hänt... Suck Om ni undrar varför det inte finns bilder på alla kändisar så finner jag det moraliskt tveksamt att inkräkta på folks privatliv.. De jag inte känner förstås.. ;) 


För mingel

Jäkligt högt läge

Själva musikalen var riktigt rolig men jag minns inte helt att Monty Python innehöll så många halvnakna damer.. På fredagen åkte Helen och Jenny tillbaka till Malmö och jag stannade kvar för lite kvalitetshäng med stora syster mi! 


Sista glaset innan hemresa! 


Nu är jag riktigt trött på hostan! Har varit från jobbet i två dagar och om inte detta släpper blir det en dag till.

Glöm inte Världens Barn! Den 2:a oktober är det loppis på Drottningtorget Malmö. Vi söker frivilliga som kan ställa upp och kränga grejer på antingen ett förmiddags- eller eftermiddagspass. Kom igen, vad annars kan man fylla en söndag med?? 




måndag 19 september 2011

Sömnlös i Holma..

Har missunnat bloggen i veckan. Har varit upptagen med premiär och kändismingel i hufvudstaden med efterföljande häng med stora systern. 

Sen blev jag sjuk och jag har knappt orkat öppna datorn. Borde sova nu men jag gjorde misstaget att berätta för finaste chefen att jag mådde mycket bättre, så kom hostan. Fan.. 

Så nu ligger jag i min hörna (mannen har gjort en hörna till mig i vardagsrummet så att jag kan ligga och läsa, lyssna på musik osv så att vi ibland kan spendera lite tid i samma rum) och väntar på att han ska somna ordentligt. När den mannen somnat kommer inte de värsta nys/host attackerna att väcka honom. 

I morgon får jag uppdatera om min halva vecka i Stockholm.

Glöm inte att att vi behöver massa hjälp med Världens Barn insamlingen. Vi behöver hjälp de första tre helgerna i oktober. När kan du?

Host.. snörvel.. 

onsdag 14 september 2011

Flyger åt .....

Stockholms hållet i eftermiddag.. utöver att jag inte är särskilt förtjust i att flyga är det inte heller det bästa miljövalet. Blev lite nyfiken på hur mycket och gick in på Transportstyrelsens hemsida för att se hur illa det är.

Utsläppen från flyg är "relativt" liten jämfört med andra transporter (antar att detta gäller bilar och inte min cykel..) Dock är det en tillväxtbransch och den negativa miljöpåverkan kan snabbt komma att stiga. Flyg bidrar till växthuseffekten genom förbränning av flygbränsle.
  
"Växthuseffekten innebär att atmosfärens förmåga att absorbera värmestrålning ökar, vilket får till följd att jordytan värms upp. Jordens växthuseffekt förstärks i och med att utsläppen av växthusgaser ökar. Koldioxid, metan och dikväveoxid (lustgas) är exempel på växthusgaser, liksom antropogent framställda gaser, till exempel freoner." Transportstyrelsen

Lånat här

  Min personliga påverkan av att flyga!



CO292,09kg, växthusgas. Stannar minst 100 år i atmosfären       





NOx0,30kg, kväveoxid. Beroenden på vilken höjd utsläppet sker så bryter den ned vs bildar ozon.Den totala effekten bidrar till uppvärmningen. Utsläpp på marknivå ger samma negativa effekt på hälsan och bidrar till försurning av miljön som biltrafik.
HC0,02kg, kolväten. Bidrar till marknära ozon (ozon uppe bra, ozon vid marken inte bra) kan också skapa moln som leder till uppvärmning
CO0,16kg, kolmonoxid. Samma effekt som kolväten





Nu vet jag inte om detta blev alldeles för tråkigt att läsa, men jag lärde mig  i alla fall något nytt! Tex att Transportsyrelsens klimat rapportering heter KRAPP! ha ha ha ha hur tänkte de där? (läser med engelskt uttal) Kanske borde lägga in en varning om att denna blogg kan vara lärorik??

Kan tillägga att på hemvägen blir det till att åka tåg, i första klass! Det var 30kr dyrare än 2:a klass OCH billigare än flyg. Så det så! 

Nu är det lunch och sen blir det förberedelser till att är gjort på jobbet då vi åker och håller kurs i två dagar och därefter två dagar häng med storasystra mi!










tisdag 13 september 2011

Världens Barn 2011

Vid det här laget kanske ni inte har missat att jag är engagerad i Radiohjälpens insamling Världens Barn. Förra året var jag anställd som regionsamordnare i Skåne men detta år kör jag ideellt som del av det bästa kampanjteamet, ever! Så om någon är sugen är ni mycket välkomna att vara en del av det också!

Glöm inte Världens Barn loppis på Drottningtorget i Malmö den 2:e Oktober 10-16! 
Vi behöver frivilliga, saker att sälja och en massa shopping sugna! 
Uppstartmöte 2010!
 Så självklart kommer min blogg också speglas av detta engagemang, tänkte att jag kort kommer att presentera de största organisationernas Världens Barn projekt för att visa vilken bredd och spridning pengarna får!(Inte alla idag tack o lov)

Först ut DIAKONIA: Dessa arbetar mot könsstympning av  flickor i Egypten. De arbetar tillsammans lokala folkrörelser och satsar på att utbilda informatörer som riktar sig till flickor, föräldrar, barnmorskor, religiösa ledare, män, media osv. I princip alla med andra ord.

De informerar om sexualitet och reproduktiv hälsa. Ett annat mål har varit att få barnmorskor att sluta med att genomföra könsstympningar genom att erbjuda mikrolån för att överleva den minskade inkomsten. På deras hemsida kan ni läsa mer

Avslutningsvis vill jag gratulera Eva-Lena från Göteborg (min moster) till vinsten av den öppnade hudkrämen. Om någon undrar om jag fuskar ut priser till familjemedlemmar så kan jag tillägga att det var BARA familjen som tävlade, och endast kvinnor. 


Håll utkik efter nästa tävling, den blir svårare!


Nu ska jag släpa mitt lata arsle till gymmet.. Zzzzzzzz






 




söndag 11 september 2011

Tävling!!

Alla bra bloggar har en tävling, gärna med ett sponsrat pris från en reklamsugen producent.

Eftersom jag inte har sponsorer får jag köpa mina priser själv, och eftersom jag inte har så mycket pengar att lägga på priser till en tävling på en blogg 30 pers läser så kommer priset att vara: Något jag köpt, använt och inte vill ha!!

Fan va bra va! Återvinning, miljötänk och allt! Vill också tillägga att även priset verkar rikta sig till en kvinna så är det bara era fördomar som spelar in. Denna produkt kan användas av alla med lite torr hud!
Endast använd två gånger, typ pyttelite! Den var dyr men lite för fet för min hud, jag använder sällan ansiktskräm så jag är lite petig.

Nästan inte använd alls!
SÅ vad ska ni då behöva göra för att vinna denna nästan nya ansiktskräm?? Skriv i kommentaren om att ni vill ha den och om det skulle komma in flera svar samtidigt så vinner den som skriver mest om hur bra jag är!

LYCKA TILL!

Tävlingen är nu avslutad! Grattis till Eva-lena från Göteborg som vann det fantastiska priset. Håll utkik efter kommande tävlingar. Nästa gång kanske det också innehåller någon slags fråga!

lördag 10 september 2011

Jag är 31 år, har inget körkort och är stolt!

Sitter på en lite försenad buss från Malmö till Göteborg. Det skumpar, bussen stannar i en massa städer och jag älskar det! För mig är att åka buss eller tåg total frihet. Det finns inga måsten, bara det jag känner för här och nu.

Många frågar mig när jag ska skaffa körkort. I många år kände jag att det var bråttom eftersom jag börjar bli lite gammal för att inte ha körkort osv. Får ofta höra att när man väl har körkort så kommer man inse hur jobbigt livet har varit och att det blir sååå mycket lättare med körkort. Men jag klarar ju mig utan körkort för jag vet inte hur det är att köra bil, därför kan jag inte heller sakna det. 

Jag är uppväxt i en storstad och bor i en annan storstad. De allra flesta av mina vänner med körkort har inga bilar vilket är ett plus om man ska använda körkortet till annat än att styrka sin identitet och ålder på systembolaget. Jag äger dock en bil,  min man brukar köra den. Märkligt nog är han den som minst klagar  på min brist av körkortsinnehav, och han är den enda som MÅSTE köra runt med mig. (Oftast vill han också ha med mig, framförallt om jag lyckas hålla mig vaken)

Om vi får barn finns det fortfarande cykel och buss. Ska vi köpa hus, ja då får vi väl fokusera på ett som ligger rimligt till så att det fungerar med lokaltrafiken. Nä, jag tror jag sparar alla tusenlapparna och slutar lyssna på dem som tycker att jag är galen som väljer buss framför bil! Bättre för miljön och bättre för mig. 

Ska nu spendera resten av resan med att se en film till, kanske sova lite eller bara fortsätta lyssna på all min favoritmusik. Tack Swebus för internet i bussen!


Lämnar Skåne
Min utsikt, jupp har två platser
















På väg till denna lilla fabulösa person och fira hennes 25-års dag. Bilden är tagen från hennes möhippa i somras. Bruden gillar Bailys, hoppas det finns att tillgå även idag! 





GRATTIS BEATRICE PÅ 25-ÅRS DAGEN. JAG ÄLSKAR DIG JÄTTE MYCKET! 


fredag 9 september 2011

Aaaaahhhh....

Fredag!

Hela kroppen bara slappnar av! Denna veckan kan beskrivas bäst genom "brist på fokus". Så många saker jag vill och måste göra vilket bara ledde till att det mesta har gjorts lite halvhjärtat då jag i tanken redan gått lös på nästa sak. Balans är en stämning jag skulle behöva!

Idag blev det en sväng förbi Malmö Stadsbibliotek på vägen hem. Jag känner alltid lite nostalgi när jag är där. Så många timmar jag spenderade där i början då jag flyttade till Malmö. Inga vänner utöver ett par på jobbet och en stor lägenhet med möbler från en liten etta. Det tog ett par månader innan mannen flyttade över från Danmark. Så efter jobbet och på helgerna brukade jag åka dit, låna ett gäng böcker, sätta mig i kafét och läsa ut i alla fall en bok innan jag gick hem igen. Ja, jag läser väldigt fort och ofta ungdomsfantasy, inte de minsta bokstäverna direkt. :)

Idag var det extra spännande då det hade varit bråk!! På biblioteket! Tydligen hade en man gått runt och tagit bilder och blivit påhoppad av någon som in ville vara med på bild. Hela 4 poliser kom dit. kan säga att det tog väääldigt lång tid för mig att mata igenom böckerna genom lånemaskinen.

För övrigt hittade jag en mycket rolig blogg som skrivs av en bibliotekarie, hon heter den den arga bibliotekstanten. Mycket underhållande om hur de faktiskt behandlas väldigt dåligt. För mig låter det fortfarande som ett drömyrke. Tänk att få spendera hela dagarna bland alla dessa böcker!

Inga bilder idag, ni får bara föreställa er mig på balkongen, tittandes på solnedgången, musiken skvalandes från min älskade mac, ett STORT glas vitt i handen och en mycket trevlig skål ostbågar!

I morgon bär det av mot Trollhättan och Lillasystra mis 25-års dag!!! HURRA för henne och att Swebus har internet på alla bussar! *applåder*

Ridå

Dagen låt




torsdag 8 september 2011

Grå själ...

Idag har varit grå, inte utanför men innanför. Bara en sån där dag, jag har det bra men alla runt omkring mig har kämpat för att dra ner mig under ytan. Seriöst, stockholmare! Idag har ni i en liten samlad pott levt upp till alla fördomar en Göteborgare kan ha! Ville bara att dagen skulle vara över!

Nyanser av grått

Höjdpunkten var verkligen när jag stod i en affär och desperat ringde systra mi om råd, kände tiden ticka iväg, trodde att jag skulle missa träningen och tårarna brände bekom ögonlocken.. Ringde min man och sa att jag skiter i allt och kommer hem och gömmer mig under täcket..... 



MEN systra mi svarade plötsligt, jag hann till träningen, fick en liten knäckemacka i magen och fick i alla fall kört ett medel jympa pass på friskis. Livet blev lite bättre efter jag svettats ut lite aggressioner. OCH när jag kom hem har mannen lagat middag, (amerikansk köttfärslimpa med hasselbackspotatis och såsen kom från en påse men men) dukat fint med ljus (dock inte tända) och vin! 

Min själ nu

Så kvällen blev genast lite bättre och jag har en fantastik helg framför mig tillsammans med systrarna mina! Och dem gillar jag en jäkla massa! 

Snart kommer uppdatering från gårdagens Världens Barn kampanjteams möte, ni får hålla er till tåls och jag lovar att alla kommer få en plats inom insamlingen, var inte oroliga. 

Jag vill också ge en STOR applåd till min äldre systra mi som tog på sig ett stort Världen Barn uppdrag, fast i Stockholm, utan att veta mer än att hon kommer göra skillnad! Världen behöver flera människor som dig! 

Uppdatering på 30-dagars utmaningen: Min gitarr hålls fortfarande gisslan hos butiken som ska laga den :( De hade hoppats att den skulle vara klar igår men inget nytt. Tur att jag har bloggen och er som håller mig sällskap så länge!  

Tallyhooooo! 



tisdag 6 september 2011

OBS!!!!!

Världen är fylld av katastrofer, vissa "naturliga" men de allra flesta har vi skapat själva såsom krig och uttömmande av våra resurser.

De som drabbas absolut hårdast är barnen. Om de inte ligger och dör i högar så säljs de som slavar och hamnar i trafficking, utsätts för våld eller "bara" glöms bort.. Ja det är fruktansvärt och ja vi kan göra något åt det!

Radiohjälpens insamling Världens Barn samlar varje år in pengar till långtgående projekt som hjälper barn i  svårigheter de inte kan klarar själva och arbetar för att motverka att flera barn ska fara illa. Vad gör du?? (en massa skuld och skam trycks in här) Muahahahahaha...

Skämt åsido så finns det en massa människor som vill slänga pengar över oss, det vi saknar är faktiskt människor som vill hjälpa till och samla in alla dessa pengar..

I morgon är det Malmös kampanjteams möte med brudarna då vi ska planera lite mer ingående vad som händer i Malmö och vad som vi kommer behöva hjälp med, sen återkommer jag och jagar er!


I kväll är det det middag vid datorn som gäller, se så ledsen och ensam jag är!!










Näääääää, jag bara skojar. Mannen sitter i vardagsrummet och skriker på tv:n. Tydligen är det en grupp män som försöker stjäla ett klot från en annan grupp män. Och den som vinner får sedan slåss mot ytterligare en grupp, och den som vinner har störst penis!

Kanske inte helt men jag förstår verkligen inte fotboll, och inte för att jag inte kunde bry mig mindre om jag så försökte. Nej, jag förstår inte fotboll för att jag är en KVINNA! Jag förstår bara enkla saker som juridik, mänskliga rättigheter, projektledning, biologi, miljö, kvinnlig anatomi, språk osv osv osv.....


måndag 5 september 2011

Det känns...

som att jag inte är lika aktiv på bloggen som vanligt! ;)

Det känns som att tiden bara flyger förbi och jag hinner inte leva. Självklart så lever jag, men jag hinner liksom inte reflektera över ATT jag gör det.

Upp, till jobbet, jobba, sitta kvar en stund med lite Världens barn eller annat slösurf, träna, hem, laga mat, äta.. o så är klockan plötsligt över nio och jag snubblar utmattad mot soffan och någon värdelös film att halvsova till. PANG så var sommaren över och det är höst. Fast inte på ett deprimerande sätt, blev bara lite förvånad.

Så nu får jag börja ta vara på Kaares tråkiga tv-kvällar (en massa kassa danska polis program) och göra något kul istället, som att skriva detta! :)

Dock har jag haft en fantastiskt mysig helg. Spontanhäng på Tomas och Suse balkong i fredags, och ja vi tömde boxen! Lördagen bjöd på finfint sällskap, bössinsamling för barn som dör som flugor på Afrikas horn, shopping (jag nu hade vi i alla fall hjälpt några barn) "jag saknar dig" på bio (grät som ett barn i två timmar) och en härlig avslutning på Fagans där ytterligare ett par flaskor vin slank ner!

Sysslade inte med något hållbart leverne denna helg så nu måste jag påtvinga er ett litet miljötips som även kan spara er en hel hög med pengar, släng inte maten!

Vi slänger så otroligt mycket fullt duglig mat i denna del av världen (mycket på grund av datummärkningen)! Ena dagen knör jag i mig en halv kinesisk buffé och den andra står jag och skramlar ihop mynt till små barnskelett i Afrika. Ja jag är fullt medveten om min egna motsägelsefulla livsstil, men jag tänker i alla fall!

Jag vet att jag inte kan skicka vårrullen jag inte orkade äta upp till Afrika, MEN jag kan i alla fall kika runt lite på Konsumentföreningen Stockholms utmärkta sida fullspäckad med tips, recept och kunskap och kanske lyckas förändra lite i min vardag. Ge den en liten stund du också!


Till vänster: Vårrullen jag orkade äta

Till höger: De finaste kollegorna på jobbet! 




Nedan: Färsk apelsinjuice på jobbet, tack Staples.


Linda med lysande ögonen på Fagans!