måndag 31 oktober 2011

In i dimman..

Känns som att vara med i filmen The Mist.. Vart vi än har varit sen i fredags så har vi förföljts av en ovanligt läskig dimma! Har haft ont i huvudet till och från hela helgen.. O nu.. Gäsp, kan vara för att jag har varit mol alena på jobbet hela dagen.. Helt övergiven av kollegorna. Skönt att de bägge två är tillbaka i morgon, har verkligen ingen aning om vad jag pysslat men dessa dagar men hoppas att jag fått rätt på allt ;)

Helgen var helt fantastisk! Lite synd på dimman men det lättade ändå lite så vi kunde genomföra en romantisk strandpromenad. Gillar att mannen nu för tiden inte bara accepterar min egenhet att gå o pilla på alla fina grejer man kan hitta på stranden utan även hjälper till. Han kan plötsligt utropa: Åh, den HÄR tror jag att du gillar! O så kastar han sig ner för att gräva fram en sten/snäcka med fina färger! 


Vi hade lånat mannens brors sommarhus och vi fick även fina vänner på besök och då fick vi inhandla en del saker inför kvällen. Gillar att gå och småplocka i Danska butiker, de har så mycket roliga saker där..



Helgen har varit fylld av härliga samtal, en massa tjöt, mycket gott att äta och dricka. och så råkade laptopen bli lite våt när jag och mannen skulle knö oss ner i en jacuzzi för ett romantiskt bad! Lite dumt men det är därför man köper dyr försäkring till dyra saker. :) 

Godis

Tyskarna gillar Danmark också.
Nu ska jag alldeles strax dra mig hemåt i mörkret! Är ändå nöjd över att det nu är liiite ljusare på morgonen. Fick även använt mig av mina egna råd så jag tycker jag är ordentligt uppiggad efter helgen.

MOT STADSBIBBLAN! Tjohoo



fredag 28 oktober 2011

SAD....

eller Seasonal Affective Disorder! Svårt att vara deppig med det lysande namnet ;) På ren svenska kallas det årstidsbunden depression och symptom under höst och vinter är extrem trötthet trots att man sover mer än vanligt, ökat sötsug, minskat bloggskrivande och ofta viktuppgång... Hmmm.. Eller en vanlig dag som jag kallar det!

Jag drabbas av detta varje höst i en vad jag tror är en mild form, jag är bara så trött hela tiden. När jag är vaken tänker jag mest på att sova, och är lite ledsen för att jag inte får sova hela tiden. Kallar det min ide period då jag är rätt säker på att jag skulle trivas som en björn!

jag
När jag letar på nätet kommer det en massa tips på diverse medicinering som jag inte är helt sugen på. Så nu har jag luskat lite på naturliga hjälpmedel. Hoppas ni finner något som kan hjälpa även er! (enligt statusuppdateringar på fejjan verkar det inte bara vara jag)

Sol/ljus: Kanske inte det lättaste under denna årstid och oftast grunden till deppigheten men ska försöka att slänga mig ut så snart solen tittar fram, ska nog ta en liten tur till Dubai också för att höja humöret lite ;)

D-vitamin: Finns i en hel del naturliga produkter, främst i fet fisk. (makrill, strömming, lax, torsk) Välj så klart ett hållbart alternativ. Ät gärna också kantareller, äggula, rapsolja, linfröolja och mejeriprodukter. har tidigare sagt att man ska undvika lätt mejeriprodukter men har nu lärt mig att de tillsätter D-vitamin så de e lugnt.

Johannesört
Fysisk aktivitet: jag kan hänga med på en promenad om det är sol någon dag om ni har lust?

Johannesört: motverkar mild depression och återfinns bland annat i sprit, som man ju också blir glad av. Tänk dock på att örten kan motverka annan medicinering såsom p-piller. Vi vill ju inte ha några olyckor..


Så nu vet vi! :) Nu ska jag snart iväg med mannen till grannlandet för lite höstmys med vänner.. Ska försöka hålla mig vaken hela vägen dit.. ;)






torsdag 27 oktober 2011

Cykelköket

Jäklar va kass jag har blivit på att uppdatera bloggen, har en massa idéer och nästan ingen energi. Nu är det inte så att jag bara sitter på mitt arsle och gnäller för att det är mörkt. På kvällen brukar jag piggna till och sitta och kolla på serier in på småtimmarna.

Jag gör faktiskt en del kul saker också! Dessa roliga saker är inte att träna eller att inte äta choklad.
Igår var jag och två vänner på Cykelköket för lite tjejmek. Detta är ett ställe i Malmö där du kan få hjälp med att fixa din cykel eller helt enkelt bygga en ny av gamla delar. Helt gratis! Skitkul. Nu har jag äntligen lärt mig att fixa en punka och hur jag ska få min cykel att sluta gnälla.

Nu har jag en relativt ny cykel och kommer nog inte behöva hänga där särskilt ofta OM jag nu inte beslutar mig för att jag vill bygga en cykel! Någon som önskar sig en? Stället drivs av volontärer och donationer av cyklar. Det ligger lite off för mig på Stabelbäddsparken i stora fina lokaler. Någon som vill leka med mig och cyklar? Ett lysande initiativ för att få Malmöbor att välja cykeln.

Träffen hölls av Katarina och Katarina som var två sköna brudar som brann för cyklar. Och så fick vi kaffe och bullar.

I morgon drar jag och mannen till Danmark för lite weekend sjov. :) Lånar Kaares brors sommarhus som ligger vid stranden utanför Odense. Dit kommer också några danska vänner vi inte är bortskämda med att träffa, kommer bli lysande. Strandpromenader, bubbelpool och en massa vin och skoj!

Först ska jag bara överleva en dag där jag har fått äran att driva hela kontoret själv. :)


onsdag 19 oktober 2011

SD får gärna bojkotta mig!

Läste en mycket intressant artikel i Sydsvenskan idag! Den handlar om att SD nu tänker bojkotta de butiker som spelade anti-SD musik under deras demonstration genom Malmö i lördags. Det var en ung driftig dam som gjort en spotifylista med låtar som visade att de inte på något sätt delar SDs värderingar. Fruktansvärt!!

Jag gillar detta med fredliga lugna protester, man måste inte skrika lungorna ur sig eller skada andra människor för att få igenom en tanke. Tydligen så var detta som skadade SD mest av allt som hände denna dag. 

Detta är också rätt underhållande att följa på twitter också måste jag säga. :)

Sverigedemokraterna är inte rasister men bojkottar butiker som spelat antirasistisk musik. På listan återfinnes läskiga anti-SD låtar som "Sverige" av Kent, Where is the love av Black eyed peas, Love Generation osv...

Listan heter "Det luktar rök! Antirasistiskt projekt 2011". Kan verkligen rekommendera den!

Sen får jag väl tipsa SD om att hålla sig från företagen på norra vallgatan för på ett av dem spelas listan frekvent!








tisdag 18 oktober 2011

Släng inte maten!

Oj då, det blev en lite väl lång paus i bloggandet. Har satsat mycket energi på Världens Barn insamlingen som tog slut i lördags. I Malmö samlades det in över 550 000 svenska (och lite danska) riksdaler! 


Helt otroligt, vi har varit en liten grupp som aldrig jobbat ihop förut och åstadkommit fantastiskt mycket. Tänk vad vi kommer att klara av nästa år! Vill också tacka alla som stöttat och skramlat. Utan all kärlek och ideell kraft hade detta inte varit genomförbart. 


Mitt i insamlingen kom jag och chefen på att vi skulle köra en veggo lunchlåde vecka. På grund av trött- och lathet blev det inte allt för många nya recept men det var fullt genomförbart. Ännu en kul effekt var att jag gick ner ett kilo trots inte allt för mycket träning. :)


Men den effekten jag inte hade räknat med var hur långt maten räckte och hur lite jag faktiskt slängde. Det som blev över från en rätt gick alldeles utmärkt att integrera in i nästa. (grönsaker och grönsaker passar tydligen bra ihop) Veckan avslutades med en falafel- fetaost sallad med tzatsiki! Jag har tyvärr glömt vad vi kallade chefens rätt, men det var asroligt! 


Jag började funderar lite mer på just detta med all mat vi slänger, inte för att vi är jävliga personer som tycker det är kul att slänga fullt ätbar mat när större av delen av världen svälter. Men vi har bara tappat kunskapen om hur mat ska behandlas. Vi är besatta av bäst före datum men trots detta blir vi fortfarande mat förgiftade av gammal mat då vi inte har en aning om hur mat ser ut eller luktar när den inte längre går att äta. 


Konsumentföreningen i Stockholm har tillägnat en hel hemsida fullspäckad med kändisar för att försöka förmedla matkunskap, av någon anledning finner jag bilderna rätt läskiga men ni får avgöra själva! Titta här! Där kunde man också ladda ner en lite bok, som jag var omiljövänlig nog att beställa hem! Jag gillar att ha en liten bok att bläddra i. De har även gjort en undersökning i Stockholm som visar att hela 57% av den slängda maten hade kunnat användas till annat.. 

"Det onödiga matavfallet orsakar utsläpp av växthusgaser och näringsläckage till sjöar och hav helt i onödan på sin långa väg från bonde till slaskhink"

Får forska vidare på ämnet, det var kul! 

Eftersom det inte blev några bilder på ämnet får jag nöja mig med att lägga upp den vackraste bilden som någonsin tagits på mig! 

Fick en tår i ögat när jag var tvungen att tvätta bort den :(










torsdag 13 oktober 2011

Vissa kvällar..

bubblar det med idéer i huvudet men kroppen orkar inte riktigt med..

Började på ett mycket intressant och spännande inlägg men inser att jag faktiskt vill bara slänga mig i sängen med min spännande bok (Den mörka materian del 2).

Idag har jag tränat efter två veckors upphåll, gott igenom en förkylning och en stor dos lathet!
Det gick bra, jag överlevde.. Musklerna verkar inte försvunnit men min kondition är absolut inte på topp. Trots att jag cyklar varje dag.. Tack blåa Pall Mall! ;)

Så ni får hålla ut till morgondagen för att läsa ett mer igenom tänkt inlägg, too bad. Men det är väl ingen som tvingar er att läsa denna skit? (kanske har jag skuld och skammat dig hit men då får du "grow a vagina" :))

Förresten, jag och mannen har äntligen fått köpt biljetter till Dubai. Vi åker på min födelsedag och stannar i ca två veckor. Kommer lämna oss utblottade men det är det värt för familjen och värmen!


onsdag 12 oktober 2011

Efter 8 år i Malmö..

så tyckte jag att det var dags att laga Falafeln själv!

Veggo veckan innebär inte bara att äta vegetariskt utan att också tillaga maten själv. Eftersom jag har sett många falaflar tillredas framför mig tå tänkte jag att det där kan ju inte vara så jäkla svårt..


Steg 1; Smet. Mycket lätt. Kanske lite lös?


Steg 2; Steka. Lite svårare. Kanske på grund av den lösa smeten?


Steg 3; Laga klart i ugnen. Mycket lätt.

Steg 4; Äta! Hmmm.. Kanske inte helt Falafel no 1. Ätbart men lite torrt. 
Konstigt med tanke på den lösa smeten

Utöver  detta bjuder kvällen på dubbel avsnitt av Bron! Mycket spännande serie måste jag påpeka igen! 

Jag ber så mycket om ursäkt..

till alla mina vänner och min älskade familj för att jag inte varit så närvarande de senaste veckorna. Ni som känner mig väl vet att jag har en tendens att snöa in på mitt ideella arbete vilket just nu innebär att rädda alla Världens Barn. 

Sen hjälper det kanske inte att jag också har en blogg jag är lätt beroende av.. Lägger mycket tid på att fundera på vad som ska skrivas, läser en massa andra bloggar och filar på inlägg som någon gång ska publiceras. 

I alla fall.. jag älskar er alltid trots min frånvaro! 


MEN om ni känner att saknaden efter mig är för stor så kan vi träffas på lördag, på stan, med en bössa i handen! 

Denna helg vill jag se en massa sedlar i bössorna annars j.....




tisdag 11 oktober 2011

Dagens..

I-landsglädje: Vänner!
Vänner som följer med på saker de knappt har koll på och som delar upplevelser jag aldrig skulle klara mig utan. 
Vänner som lyssnar i evighet på ens känslosvammel och förstår att det
måste komma ut någonstans, obegripligt eller ej.. 

Bara en vän fastnade på bild, jag har fler.. 


 Dagens jag: Tappade min hårborste för ett par dagar sedan men mitt tokiga svall verkar nöjt ändå!
Dagens förälskelse: Jonas Hassen Khemiri, älskade det han skriver men anade inte att han även är en fantastisk människa med häftiga insekter och en stor dos humor. 


Dagens veggolunch: Zhuccini och fetaost biffar med potatisskivor, tzatsiki och morötter. Tyvärr fastnade inte maten på bild då jag slukade allt, fort. 

Dagens låt, från en av absolut favoritfilmerna:



Dagens bok: Den mörka materien, som jag strax ska slänga mig i säng för att läsa tills jag däckar... 

måndag 10 oktober 2011

Veggo veckan!

Den sista tiden har jag levt aningen dekadent som finaste chefen uttryckte det!

Jag har varit på minst 2 bufféer där jag framförallt konsumerade kött. Kött, alkohol och andra onyttiga kemikalier har lätt slunkit ner de senaste veckorna. Lägg till att jag varit sjuk och därför inte heller tränat...

Vill inte veta hur min insida ser ut.. Bläsch.. MEN denna vecka ska det renas så jag och chefen kom fram till hemmalagat veggo veckan!

Chefen spånade recept, shoppade och hade sig. Jag öppnade kylskåpet och hoppades det innehöll någon slags grönsak...  Att äta vegetariskt kan vara svårt därför vill jag nu dela med mig av mina recept.

Dag 1:

Öppna kylskåpet, rafsa fram det som finns i grönsaks- och rotfruktsväg.
Jag hittade 1 gammal purjolök, bortglömd men färdighackad gul lök, inte allt för gamla potatisar och en gammal morot.

Skala och hacka allt, lägg i en kastrull. Fyll på med vatten och önskad mängd buljong. Koka!
Typ klart på 10 min OCH det blev till två luncher. 

OK min soppa kanske inte blev lika fin som Saras på bilden men fullt ätbar. Hennes recept verkar också lite mer avancerat om mitt inte skulle duga...

Chefen åt något äckligt med svamp..







söndag 9 oktober 2011

Vilken dag...

och den är inte ens över än!

Jag vaknade i morse av mig själv och gick upp och gjorde lite te som jag tog tillbaka till sängen. Låg och läste länge tills jag var redo för duschen. Tog bussen till stan för att leta upp cykeln som jag dumpade i går.

Cykeln hittade jag utanför Åhlens och passade på att köpa vantar så att jag slipper förfrysa fingrarna när jag cyklar. Cyklade till kommendanthuset för invigningen av Globalen. Det är ett nytt mötescentrum för ideell verksamhet. De kommer att arrangera föreläsningar och utställningar om viktiga saker som yttrandefrihet osv. Det är ett samarbete mellan Malmö Stad, Rädda barnen, Röda Korset och IM. Jag kommer med alla säkerhet att skriva mer om det.. Verkar mycket spännande!

Sen hade jag stämt träff med en dam som sålde en Sagaform örtkruka på en facebook loppis. Den har jag önskat mig länge och är mycket nöjd med att hitta en för 80kr och som inte varit använd! Fick även upptäcka en del av Malmö jag aldrig varit i och en del träning på grund av den härliga höstblåsten idag!

När jag kom hem hade jag så mycket energi att jag gick lös på lägenheten med dammsugaren, det var fan inte igår den såg dagens ljus. Så nu är jag sådär härligt nöjd med mig själv trots att det är massor kvar att städa..

 Nu ska jag strax återvända till sängen och min bok medan mannen lagar middag! Nice..


Igår var den första insamlings helgen. Jag och Camilla var as grymma på att samla in! Främst att hon skrämde skiten ur folk och jag stod och skrattade högt när hon skällde ut folk med tveksamma åsikter!

IM, Röda korset och kampanjteamet samlade igår in 21000kr!! Ska bli spännande att se vad resten av organisationerna fick in.
Jag och den finaste tog sedan en liten tur på stan för att fira insamlingen och det faktum att det var lördag. Lite middag på Broderstugan för att sedan som så ofta hamna på Fagans uteservering. Fullt ös fram till 23-tiden då dessa tanter blev trötta och fick gå hem. Kan knappt komma ihåg när jag festade till efter midnatt senast.. 


Helt naturlig! Skål! 







lördag 8 oktober 2011

Nu jävlar..

.. ska det samlas in pengar idag! Synd på det tråkiga vädret. Kommer tyvärr inte vara lika många människor på stadens gator då.

Gårkvällen spenderades på Bishop Arms vid Gustav adols torg. Faktiskt riktigt mysigt och till och med lite bättre lokal än den vi centralen. Men personalen var väl inte super kunniga denna gången heller..  Men mycket trevligt hade jag med snygga polaren och hennes kollegor!

Trots alla iphone;s som låg utströdda över bordet så togs inga bilder.. Sorry.

Skänk pengar till Världens Barn! NU! Och helst i min bössa! Ring mig för att kolla vart jag står! Håller mig runt lill/stora torg! OK?

fredag 7 oktober 2011

Lite pirr....

i magen idag!

I morgon är det den första av två bössinsamlingar och det är alltid lite nervigt om hur det kommer att gå! Vi har inte fått ihop särskilt många skramlare genom kampanjteamet men det ska bli kul att se alla ideella föreningarna på stan! Så om ni är ute och spatserar under morgondagen i Malmö så glöm inte att stoppa en SEDEL i bössan.

Sedlar väger inte alls lika mycket som mynt och jag kan lova att armarna börjar värka efter ett par timmar med bara en halvfull bössa... Och jag ska stå 10-16.. kanske lite paus för att räkna pengarna också..

Nytt för i år är att en fantastisk person i kampanjteamet har dragit igång "Barkampen" där olika barer kommer att skänka dricksen de får in den 13:e oktober! Jag återkommer vilka som är med så att ni vet vart ni ska gå den dagen! Hittills är det Rosen Bar och Dining och Bullen(?) som är på.. men fler kommer det att bli! 

 Nu ska jag strax iväg och träffa den fantastiska regionsamordnaren Anna för det sista fixet inför bössinsamlingen. Sen beroende på hur lång tid det tar så kanske det hinns med en liten AW innan hemgång. Måste ju vara fräsch och utvilad i morgon tidigt..

Vill också dela med mig av dagens fantastiska lunch! Jag vill äta mer vegetariskt (med tanke på miljö och hälsa) men har en man som tror att grönsaker är dödliga och innehar även ganska dålig kunskap inom ämnet. En sak jag gillar är att käka vegetariskt på resaturang, jag känner mig som en bättre människa med minimal ansträngning. De andra åt kött... He he

Ceder Special på Cafe Ceder. Gör gott!






torsdag 6 oktober 2011

Farväl..

Steve Jobs! Tack för allt... Typ.. även om jag älskat Apples produkter de senaste åren så hade jag dock inte koll på vem han var till för ett år sedan..

Jag är fullkomligt fascinerad över människors reaktioner idag över hans bortgång. Hela facebook är fullt med kommentarer, han togs upp i radioprogrammen och tidningarna. Hoppas han känner all kärlek och saknad. Jag har inte läst en enda negativ kommentar om honom.

Denna bild har jag sett på flertal ställen idag och alla hävdar att de är upphovsmakaren..


Annars har jag fortfarande huvudet fullt av Världens Barn insamlingen. Just nu fokuserar jag på att sälja Noveller för Världens Barn till företag och myndigheter. Ett spännande sammanträffande är att boken innehåller en novell skriven av Tomas Tranströmer!! Det kommer nog ge boken en liten skjuts nu när ingen kommer att erkänna att de inte hade en susning om vem han var (tex jag)

Har ni tips på någon som kan tänka sig att köpa ett gäng eller om du bara är intresserad av en så kontakta mig! Här hittar ni mer info om boken.


Hmm.. Mycket män idag i bloggen.. ja de ska väl också få synas ibland.Bara de inte hörs. 
I kväll shoppar mannen med kusinen så det är en strålande kväll att hänga lite med några ascoola vänner. I alla fall en liten stund, sen måste vi hem och kurera oss från nackspärr, förkylningar och några riktigt läskiga utslag! (ska se om jag får tag på en bild) ;)



onsdag 5 oktober 2011

I afton..

kommer mannen hem. Blandade känslor.. Slut på friden men samtidigt hade jag nog inte fått något gjort om jag levde utan honom.

Och vem annars ska jag se serien Bron med? och kommentera den dåliga översättningen från danska till svenska?


Den första serien som jag och mannen har sett tillsammans! Vi har absolut inget gemensamt, utöver vår kärlek förstås. ;) Förstår inte själv hur vi har lyckats hålla ihop så här länge, kanske för lata och bekväma kanske? Eller är det verkligen så att motsatser attraherar?

Sitter fortfarande på jobbet och jobbar med mitt andra "jobb" Världens Barn insamlingen. Det är ganska många som frågar hur jag orkar hålla på med att jobba ideellt hela tiden. För det första har jag inga barn och en mycket förstående man. För det andra älskar jag det! Det ger mig så mycket energi till resten av mitt liv att få vara med och påverka mänskligheten. Att veta att jag inte bara klagar över saker som upprör mig utan att jag också är en del av förändringen.

På tal om det! Vill ni köpa en bok? Eller femtio stycken? Hör av er!


Ett trevligt och uppskattat sätt att stödja insamlingen är att köpa Noveller för Världens Barn. Alla noveller är nyskrivna eller opublicerade. Författarlistan med 28 medverkande är imponerande; Selma Lagerlöf, Torgny Lindgren, Alexander McCall Smith, Joyce Carol Oates, August Strindberg, Kerstin Thorvall, Virginia Woolf, Astrid Lindgren m fl.

Nytt för i år är att i varje bok finns en cd (Mp3-format) med alla novellerna inlästa av svenska skådespelare! Lyssna till Morgan Alling, Thomas Bolme, Katarina Ewerlöf, Jonas Karlsson, Lill Lindfors, Torgny Lindgren, Marie Richardson, Helge Skoog, Torsten Wahlund, m fl
Boken passar utmärkt som gåva till personal, kollegor och vänner, till de som redan har allt såväl som till andra externa kontakter. Och det bästa av allt: Boken kostar enbart 200 kr och varje såld bok genererar 100 kr till riksinsamlingen Världens Barn! 

Andra sätt att hjälpa oss hjälpa finner ni här!








tisdag 4 oktober 2011

Hjälp oss att hjälpa!



Världens Barn behöver dig!
8:e och 15:e oktober är det bössinsamling i Malmö. 
Vi behöver fylla stadens gator med orangea bössor!

Anna Palmer, Regionsamordnare Skåne och ansvarig i Malmö


Ställ upp med 2 timmar av din tid. 10-12, 12-14, 14-16. 
Om du verkligen inte vill stå med en bössa så behöver vi även hjälp med att räkna pengar 
och annat som kan behövas fixas med under dagarna.

Så samla ihop ett gäng och gör en roliga aktivitet av det. Hör av er till:
thenyholm@gmail.com

måndag 3 oktober 2011

En gräsänkas bekännelser...

Mannen har lämnat mig i ett par dagar till förmån för utbildning utomlands.. Nu jobbar han i och för sig utomlands varje dag men denna gång är han ett par kilometer längre bort.

Jag har blandade känslor inför min ensamhet.. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.. Vad ska jag börja med?? Bara ligga och se en massa film? Läsa böcker i timmar? Eller bara njuta av att sprida mina saker över HELA lägenheten?

Som tur är att han är borta ett par dagar till så jag hoppas på att det blir gott om tid att njuta av ensamheten. Nu har jag ställt in en gryta i ugnen och försöker slappna av min nacke med hjälp av ett glas vin!


Jag har lyckats få lite nackspärr, inte så ont men mycket irriterande. Idag skulle jag skoja med en kollega och tillverka ett nackstöd av bubbelplast; det visade sig vara mycket varmt och skönt! Jag blir i bland förvånad över hur himla kul jag är!! He he. Tycker lite synd om er som inte får avnjuta mitt sällskap dagligen. Fråga kollegorna! ;)

Glömde i förra inlägget att visa upp mina loppisfynd. Lite böcker, en tröja (som jag tror är Jennys), en fransare till presentpapper och ett gäng kakor som blev över! Sen kom jag över ett par fynd till men dessa kan dyka upp i någons julstrumpa så de fick inte vara med på bild! 


Jag försöker varje dag att leva lite mer hållbart på de sätt jag kan (rökningen till exempel är inte ett av dem). Ett sätt är att endast handla ekologiskt och i andra hand. I dag var jag en sväng på stan med Jenny och det som förvånade mig var att jag faktiskt inte är köpsugen på samma sätt längre! Jag köpte det jag behövde och satsade på ekologiskt och sen köpte jag inget annat! Det händer ju inte ofta när en springer på stan med en full plånbok så att säga. 

Nu ska jag bara komma igång med att springa i second hand affärer och hitta lite kläder inför vintern innan det blir kallt! Tips på andra butiker än Myrornas och Emmaus? 


Världens Barn loppis!


Vilken lång dag det var, och minst lika fantastisk! Vi samlade in 8043kr på försäljning av donerade saker, fika och ansiktsmålning! 

Tyvärr hann jag inte bli målad men jag hör rykten att det kommer att vara tillbaka på bössinsamlingen den 15:e oktober så ni får hålla ut tills dess. 
















Coolaste tigern någonsin! 

Tack tack!







Dagen blev inte heller sämre av den strålande solen! Lite paus i kväll sen är det fullt ös fram till den första bössinsamlingen den 8:e oktober!

Jag hoppas verkligen att du vill vara med, skramla bössa eller kanske räkna pengar? RING MIG!

  

lördag 1 oktober 2011

Idag är ingen vanlig dag..

för det är Helens födelsedag!

Grattis på födelsedagen! Hoppas du blir ordentligt bortskämd av din familj, det förtjänar du!

I fredags bjöd hon på en jäkligt god kaka! Orkade knappt äta middag på kvällen..


Gillar när folk bakar till jobbet, synd att vi bara är tre.. (fem??) det händer inte så ofta att det bakas..

Nu ska jag strax åka till humanitetens hus och hoppas att det kommer en massa människor som vill skänka saker till Söndagens loppis! Annars blir det en lugn dag med tanke på att jag kommer vara tvungen att gå upp 7!!?!! på söndag.. Galet, inte så jag brukar jobba. Idag sov jag till 11.30..