måndag 23 januari 2012

Idag är en mycket speciell dag

För det är Hannis födelsedag! Hipp hipp hurra!

En annan fantastisk sak som hände just idag var att en telefonsäljare ringde på hemtelefonen, jag tackade artigt nej innan hon var färdig som vanligt. OCH hon accepterade det, OCH önskade mig en trevlig kväll! Jag stod chockad med telefonen i handen i säkert tio sekunder.

Tillbaka till Hannis stora dag; HOn blir idag hela 33 år. Mycket besvärligt att mina jämnåriga vänner blir äldre än jag men det är väl bara ett av livets stora mysterier!

Pöss! 
Vad Hannis betyder för mig från den dag vi träffades i sjuan(?) till idag går inte att beskriva med ord. Vi har inte många likheter men dock en av de få människor jag inte kan tänka mig att leva utan. Jag ville lägga upp en massa fina bilder på oss men insåg att bilderna från vår storhetstid inte finns digitalt?? Även det ett stort mysterium..

 I övrigt plinkar jag vidare på gitarren och försöker hålla mig vaken till kl 22 i alla fall.






Hela familjen

Dagen miljötips tillägnas Hannis med familj som bor mitt ute i i den mörkaste skogen, så långt att de inte kan komma ut förrän till våren. Jag lovar! 


          



söndag 22 januari 2012

Kylig söndag



och jag sitter tryggt i mitt varma kök med lite kaffe och letar ny musik på spotify. Ska snart gå igång med att öva lite gitarr så att jag verkligen kan störa min bakfulla man. Funderar på att öva två ackord, om och om igen!

Muahahahahaha.. med tanke att jag kom hem strax innan två och möttes av en jäkla röra och ett gäng fulla män och faktiskt städade upp det värsta innan jag gick och la mig så förtjänar han det!

Hoppas de hade det trevligt i alla fall. Det hade jag hos min vän sångfågeln och hennes lilla A!

Någon har kanske reagerat på att min blogg inte handlar så mycket om miljö som tanken faktiskt fortfarande är. Detta beror på brist på mental energi till att undersöka allt jag är intresserad av. Medan jag jobbar med mig själv så introducerar jag så länge; Dagens Miljötips! Jag kan knappt beskriva med ord hur nöjd jag är med mig själv att jag lyckats få in denna lilla snygga ruta! Det var inte svårt.. men ändå, jag lärde mig något nytt.



I övrigt har jag i dag sysslat med att rensa mina gamla mail och hittade en massa gamla bilder och vill dela med mig av det jag älskar mest i hela världen! Jag är rätt säker på att de kommer att mörda mig efter dessa bilder men det var en sådan fantastiskt mysig stund och jag saknar dem mest hela tiden!












lördag 21 januari 2012

Utslängd..

Är trött ända in i själen men ska snart fly hem till en vän då mannens årliga manskväll kommer att ta plats i vår lägenhet. Kan tänka mig att det blir mycket bröl och andra gorillafasoner så jag är på ett sätt är jag glad att slippa.

Fast egentligen vill jag bara lägga mig under ett täcke tills våren kommer. Kanske löser sig en massa problem av sig själv under tiden, det hade varit bra.

På tal om kvällens manstema!

Hittat på facebook

Jag ser i alla fall mot en mysig kväll med fin vän och lilla A. Det var inte igår jag kunde hänga med henne. 

Hoppas ni andra också får en härlig kväll! 

torsdag 12 januari 2012

Åhhh...

va jag skulle behöva massage just nu!! Är mannen hemma? Nej. Skulle han göra det även om han var här? Nope, inte det heller.

Idag fick jag spela gitarr extra länge eftersom jag var tok trött igår.. Har lite ont i armarna, men det har i alla fall vänt! Jag suger inte lika mycket som häromdagen. Wohoo.. Inte en helt dum idé detta med utmaningar. Jag blir så jäkla glad och stolt över mig själv när jag lär mig något nytt, eller att jag faktiskt kommer ihåg vad jag lärde mig dagen innan ;) Det är inte lika lätt förr i tiden då min hjärna var mer som en vindruva är ett russin som idag. Tror dock att jag får mer ut av det nu.

Idag dagen till ära här jag lärt mig att spela Ja må hon leva! Tar inte en kvart längre då jag byter ackord så nu kan man nog börja ana vilken sång jag straffar grannarna med. Nice!

Idag har jag fått en ny vän! En vän som tar hand om nyckeln till mitt hjärta och som sjunger väldans vackert. Denna vän blev bortlämnad av min elaka man och räddad av mig eftersom jag är så fantastisk.















Fortfarande lite orolig över att åka på den elaka mannens förkylning så jag ska nog ta och stoppa mig i säng för i morgon är början på en mycket rolig helg!







Idag är ingen vanlig dag!!!!!

För det är Lindas födelsedag!


HURRA HURRA HURRAAAAAA!
Firar gör vi dock inte förrän i morgon, då blir det både lunch och AW. Kan aldrig bli för mycket av det goda. :)

Igår gjorde jag absolut ingenting. Blev lite kex och ost till middag tillsammans med en kopp te.. Krävdes minimal insats från min sida för att bli mätt. Tror mannen åt aebleskiver.. Annars låg jag i sängen, såg film och ansträngde mig för att inte bli sjuk, känner att influensan mannen har lusat ner mitt hem med ligger i luften. Har verkligen ingen lust att lägga min helg på det där, bäst att den inte bryter ut förrän på måndag! Muahahahahaha.. 
Får se om jag pallar något ikväll eller om jag bara ska ge vika för vintern  och gömma mig under täcket tills våren dyker upp? 


tisdag 10 januari 2012

Tro det eller ej..

men jag har nu spelat gitarr i snart en vecka och jag är rätt säker på att jag blir sämre!! Idag spelade jag i 45 min och inte fan blev det bättre. Ont i hela armen, spänner mig som en galning och blir hel röd i huvudet för att jag glömmer att andas. Men jäkligt roligt är det i alla fall!

Har äntligen hittat ramar till ett par vykort jag köpte i 12-års åldern, tog inte många år alls. Ca 5.. Nu ska jag bara lista ut vart de får lov hänga i lägenheten. Jag och mannen har ju inte riktigt samma stil, och eftersom det är han som arbetar i möbelbutik brukar han bestämma över inredningen här hemma.




Kom också på att jag glömt att fota alla fina hemmagjorda julklappar, denna kopp är pytteliten och mycket söt. Kommer senare att betraktas som mina tidiga alster!
Avslutar inlägget med ett exempel på hur jag jobbar, denna människa är komplett galen och borde absolut inte köra bil!




Forever alone..

Sitter i min ensamhet, de andra har lämnat mig!

Fast så var de inte sena över en timma till jobbet i morse, så det finns väl en del rättvisa i det också. Är strax färdig dock så jag ska nog överleva.

Har jag nämnt att jag strax behöver ett nytt jobb? Även om det är fantastisk roligt att arbeta med alkolås så var det kanske inte det var det jag främst drömde om under mina fem års studier av mänskliga rättigheter, integration, juridik och miljö..  Lägg till att jag bara är vikarie och att de slänger ut mig om ca två månader så förstår ni kanske att det är dags att gå vidare i livet.

Jag hade mycket gärna jobbat med miljö och rättvisefrågor men vet inte riktigt vart. Jag har sökt ett par jobb hittills men det kommer nog dröja ett par veckor till innan jag hör något på dem. Så om ni hör något eller bara vill tipsa så HÖR AV ER!

Nu bär det hemåt till matlagning och gitarrspelande. Kan tillägga att mina fingrar värker så att jag gråter en skvätt under tiden jag skriver detta inlägg. Eftersom jag inte kommer att lägga upp något jag själv spelat in ännu så lämnar jag er med en video som påminner mycket om hur jag låter!

 Lights - River Acoustic Version










måndag 9 januari 2012

Det är inte helt smärtfritt..

att lära sig spela gitarr!

Sitter med min lärare ca 1 timme per kväll och mina fingrar är mycket ömma vid det här laget. Min lärare säger att fingrarna vänjer sig efter ca en vecka men jag är inte helt övertygad.. Fast de första dagarna lade jag mest på att stämma och komma ihåg termer och sådan shit som också ska nötas in. Jag ger det 3 dagar till sen skriver jag ett argt mail! ;) Eller inte..

Är faktiskt mycket tacksam för kursen denne förträfflige unge man har gjort tillgänglig på internet, och gratis dessutom! Han är mycket tydlig i det han skriver och kompletterar med små trevliga videos. Om någon är sugen på att kika in på hans sida så heter den Gitarrkurser.net 

Marcus, gitarrläraren!

Idag har jag även spelat en hel låt! Lilla snigel heter den, väldigt känd bland barn. Gjorde ett ypperligt jobb med den men kommer nog inte lägga upp några ljudfiler inom den närmsta tiden.. Kanske kommer det sista dagen på utmaningen? Om ni ber snällt.

I övrigt lunkar livet på, fick ett litet samtal från min underbara svägerska i Dubai som undrade när vi kunde komma ner.. Vi försöker nu hitta billiga biljetter till Mars. Jag saknar dem så mycket att det gör ont. Det är svårt att veta vad jag gör i Mars eftersom jag har sökt ett par jobb som kommer ta ett par veckor till innan jag får svar på. Men förhoppningsvis förstår mitt framtida jobb att livet inte stannar i väntan på det.

Nu ska jag ta mina värkande fingrar i sängs och hoppas på en lite piggare dag i morgon!

söndag 8 januari 2012

Så var det slut..

på en fantastisk långhelg där jag mest fokuserat på att inte göra någonting vettigt alls! Vilket faktiskt är svårare än man tror, så jag gjorde en lista..

Tror att jag klarade av det mesta förutom att träffa vänner och att sova mitt på dagen. Jag lånade heller inte fler böcker, men med tanke på att jag alltid lämnar tillbaka sent och får böter var det väl lika bra det!

Lite miss i planeringen också var att mannen blev sjuk och störde mig i min ensamhet. Svårt att vara ensam med en "döende" man på soffan. Gjorde i alla fall mitt bästa med att låtsas att han inte existerade, slängde lite halstabletter på honom om det gnälldes för mycket. mat fick han också men det var jag ju ändå tvungen att laga till mig själv.


Helgen inleddes i alla fall på torsdagen med vänner och kultur.
Vi slog oss ner i den Nyholmska soffan med film, chips, nötter, vin och Bailys. Det enda negativa med aftonen var filmen, dels för att det är svårt att njuta av en gammal film med gamla åsikter om kvinnor. Fina citat som;

"A woman in love is operating on the lowest level of the intellect"

"Women makes the best psychoanalysts until they fall in love, then they makes the best patients"

Den andra delen var att det inte gick att byta från den finska textremsan. Gick heller inte att ta bort överhuvudtaget.





Kaffe, Chips, Baileys

Fina vänner skålar i Baileys
En annan lustig sak är att de flesta som läser min blogg är vänner som klickar sig in via facebook eller googlar på Nyholmskan, den andra gruppen är folk som googlar "mår som en påse skridskor" Ha ha.. ett uttryck som används ofta men som få begriper. Ett råd till er som letar efter betydelsen; Det är vad du gör det till!

Nu ska jag ta tag i mina värkande fingrar och gå igång med dagens portion av gitarrspelandet!

onsdag 4 januari 2012

En snabbis..

blir det denna afton, dock endast en skriftlig sådan. Är lite trött och hinner inte alls med hälften av det jag vill göra, framförallt för att jag mest sitter vid datorn och kollar på serier (Glee)! Då är det inte alls lätt att få plats med saker som att städa badrum och betala räkningar..

Med utmaningen går det också trögt. Sitter mest och försöker uppbåda energi till att bli inspirerad. Slutar med att jag stämmer lite och sen går. Otroligt frustrerande att jag bara inte kan med en gång!

Tror att min otålighet är något jag ska jobba med generellt ;) Just nu har jag en liten paus i räddandet av världen genom bloggen till förmån av omkonstruktion av mitt inre. Tar mycket av mina krafter men gör mig förhoppningsvis lite lyckligare och tillfreds med mig själv.

Jag kommer snart att stå på nya starka ben och då jävlar får ni passa er. Muahahahahahha..

I morgon ska jag bli kulturell och allmänbildad tillsammans med ett gäng andra brudar. Ska bli spännande med lite gammal film. Jag lånade också filmerna på biblioteket så de är lite sunkiga och luktar konstigt. Bidrar till charmen tycker jag.

Återkommer med bildbevis. Nu ska jag läsa vampyrbok till läggdags. Trots att jag numer är rädd när jag cyklar till jobbet på morgonen. Inte för diverse skjutningar utan för blodsugande mörkervarelser med långa gaddar...


måndag 2 januari 2012

Gott nytt...

och en god fortsättning önskar jag er alla!

Tänkt så fräscht med ett nytt år! Man kan liksom börja låtsas igen att just DETTA året kommer jag lyckas med ALLT jag sket i förra året!

Till exempel plocka ut min examen, renovera färdigt lägenheten, gå ner 45 kg och bli världshärskare! Vänta ni bara...

Däremot någon jag faktiskt ska gör är att dra igång 30-dagars utmaningen igen. Som många kanske minns så gick det inget vidare med gitarrspelandet.. Lite strul med gitarren och så slängde sig livet i mellan. Så hela Januari skall tillägnas denna nya kunskap och jag ska definitivt bli bättre på att uppdatera bloggen med mina framgångar.

Tanken är att jag ska börja idag men efter att varit jättehungrig i flera timmar och sen slängde i mig middagen som en utsvulten varg så mår min mage inte så bra *burp* Ursäkta.. Så jag jag lägger upp några bilder från jul och nyår istället. Enjoy!

En av få bilder från julafton, här är all mat jag inte kunde äta.. 

Jenny dyrkas av övriga gäster, gåvor överlämnas

















Vissa håller sig på sin kant
Tysk lyckoinsekt, o förrätten till vänster

Alltid i centrum, alltid lika vacker! 

Middag

Det alltid dansanta gänget!

Happy new year!!!!!!