onsdag 24 oktober 2012

Sitter fast..

Att solen inte tittar fram lika ofta gör att jag har blivit lite höstdeppig. Att jag inte haft fast jobb på ett halvår kanske också har något med det att göra. Jag har en liten hög jobb att söka men har en seriös mental blockering. Har gjort en massa saker idag som inte har med arbetssökande att göra. Städat, handlat, sett "tv" på datorn och en massa slösurfande.

Hittade en härlig musikvideo på Lady Dahmers blogg. Lägger upp den här också för er som inte orkar klicka vidare.


Och på tal på det amerikanska valet var det en dam på språkcafét som upprört uttryckte att "tänk om världen drabbas av någon som är värre än Busch!!" Det var inte Obama hon menade. ;) Märkligt att ett land kan påverka hela världen på det sättet. 

Nä nu måste jag verkligen få tummen ur arslet! Hörde på radion att en ung tjej har dött tragiskt efter att ha druckit en jäkla massa energidryck... Väldigt sorgligt... Men inslaget gjorde mig också väldigt sugen på Red Bull. Så det har jag köpt nu. Jag vet att jag är en dålig människa.. En något piggare men ändå en dålig människa.. 






fredag 19 oktober 2012

Testing testing #2

Äntligen hittat bloggen via min älskade iPhone!

Kvällsvandring Norra Sorgenfri

Ibland när jag pratar om Världens Barn kan det nog låta som att jag jobbar ihjäl mig utan tack eller lön. Som att jag jag ger upp en bit av min själ så att kanske någon någonstans kan få det lite bättre... Det är faktiskt inte därför jag gör det. Självklart är det en förmån att jag har en hobby som gör mig glad och som faktiskt gör skillnad. MEN vi har faktiskt otroligt roligt för det mesta och varje år jag är med får jag en massa nya upplevelser och erfarenheter.

En lyckad aktivitet som kom lite hastig och lustigt var en kvällsvandringi Norra Sorgenfri industriområde. Jag älskar historia och att kika på gamla grejor. Att göra det efter mörkrets inbrott var en upplevelse i sig själv.


Detaljerna får en helt annan dimension när en kikar på saker i endast skenet från en massa ficklampor. Malmö har som alla städer en fascinerande historia, speciellt när en tittar på individnivå. Eller som i detta fall enskilda byggnaders historia. Tyvärr tillåter inte mitt läckande såll till minne att spontant berätta om allt jag hörde men om ni är intresserade så kan ni ta en sväng om bloggen Norra Sorgenfri Nu. Om ni klickar på länken kommer ni direkt till inlägget som handlar om vandringen.










Som avslutning på den spännande vandringen fick vi komma in i de nu tomma båghallarna där den Magiske Ali hade ordnat en saxofonspelare vid namn Johan. Det var något av det vackraste jag någonsin hört. Akustiken, musiken och mörkret var en perfekt kombination!

Hoppas på fler kvällsvandringar.

I dagens verklighet kämpar jag med att skriva ansökningar och ska snart iväg och bli intervjuad. Tyvärr inte för ett jobb men av vår underbara Världens Barn praktikant Chi-Pei som skriver uppsats.

Sen blir det en lugn kväll med fina vänner jag inte träffat på länge.

Hoppas du får en trevlig helg.

onsdag 17 oktober 2012

Vad ska jag nu göra?

Jag har nu haft en liten mental paus efter Världens Barn insamlingen, som för övrigt gick fantastiskt bra.  Här kommer ett litet citat från årets Regionsamordnare Johanna Lindberg som gjorde ett riktigt bra arbete samtidigt som hon alltid var positiv! 

"Tack vare fantastiska insatser från alla underbart engagerade & eldsjälar ökade insamlingen till Världens Barn i Malmö med nästan 20 %! 655 000 kr är via Radiohjälpen på väg till utsatta barn i detta nu - allt för att mång
a har gjort lite var, och en hel del väldigt mycket, tillsammans för Världens Barn. Kampanjteam, organisationer, yogalärarvänner, barer & restauranger, UngBo12, vänner, familj – jag är SÅ TACKSAM över att ha fått göra denna kampanj tillsammans med så många av er därute! TACK, TACK, TACK!"


Sen var vi också ett helt jävla fantastiskt kampanjteam som har hållit mitt stundsvis dåliga humör ganska bra under schack under hösten ;) Det är liksom inte alltid asball att vara arbetslös...

Idag har jag varit på Engagemangscafé på Garaget. Nu när inte VB tar all min tankekraft så började jag fundera på vad annars det finns att engagera sig i, kan ju inte sluta rädda världen :) Det ger en energikick att bara lyssna på andra människor med glöd och tro på förändring, hur liten den än må vara.




Här är några av föreningarna som jag är intresserad av. Det jag känner mest för nu är att arbeta med invandrare och integration så jag får ta mig tid och bläddra igenom all info jag idag plockat. Återkommer med beslut, om det blir ngt av det. 

Men det absolut bästa med dagen är att min älskade Hannis har idag klämt fram den nyaste lilla familjemedlemen som fortfarande är inte är namngiven (?) så vitt jag vet. Så nu vill jag bara slänga mig på bussen till Götet och krama om dem allesammans. Men de kan behöva lite mer lugn och ro innan jag invaderar.. 

Så får jag avsluta med en rolig bild från finaste vännen. Tänk om detta piller verkligen fanns, tänk så mycket finare världen skulle bli! 





måndag 8 oktober 2012

Den lates lön..

är att slippa laga middag utan den dyker upp som ett under med mannen. Hur mycket nyttigheter den innehåller är en annan fråga!

Det var inte så farligt nu i efterhand. Det bidde en kebabsallad. Mannen försökte beställa en kebabtallrik men på grund av språkproblem fick jag alltså en lite nyttigare variant. Skönt, nu i Världens Barn tider äter jag kanske inte helt ordentligt. Blir liksom det jag hittar på vägen någonstans. En överkörd råtta, en gammal falafel osv. Men shit nu är det bara denna vecka kvar, så jag har goda chanser att överleva.

Nu har vi även gjort en annan rolig sak. Beställde precis biljetter till Dubai!!! Hatar att beställa via internet då trots all tid jag spenderar på det inte riktigt tror att det är på riktigt. En betalar med låtsaspengar och får en låtsasbiljett. Har djup ångest varje gång jag närmar mig flygplatsen.. Men som jag saknar familjen, så det är det hela värt!

Tänkte igen skriva en massa intelligenta saker om djuplodande ämnen. Men är för trött, tänker se en hjärndödande film istället.







söndag 7 oktober 2012

En något sleten kropp..

jag idag. Får lite åldersnoja med tanke på att jag faktiskt inte borde vara så här trött.
Helgen började lugnt men ökade på allt eftersom. Lördagen spenderades med att samla in pengar till Världens Barn. Tror vårt gäng som bevakade en del av centrala Malmö fick ihop strax över 12 000kr. Va bra tänker ni kanske då? Jag tänker att vi kan bättre, mycket bättre. Så kom med nästa helg och ge mig två timmar av din tid så kommer du få en massa av min kärlek...

Som jag nämnt innan har IKEA skänkt ett gäng nästan nya möbler. Dessa såldes idag i Båghallarna på Celsiusgatan 25. Dit är ni välkomna på onsdag 17.30 om ni är sugna på att kika lite. Se bilder nedan av vad som finns kvar.

Men i övrigt har jag konsumerat minimalt med alkohol och fått en massa sömn. Så jag borde verkligen INTE vara så här trött! Arrrghh...












På onsdag blir det även Nattvandring på Norra Sorgenfri! 100kr, allt går till Världens Barn. Det ska bli otroligt spännande. Norra Sorgenfri är Malmös äldsta industriområde och inte ett ställe jag brukar hänga  på kvällstid om jag kan undvika det. Hoppas på att få lite fördomar krossade, och så älskar jag historia. Personen som håller i vandringen driver även en blogg som heter Norra Sorgenfri nu. Det kommer att hända en massa saker i  området så det kan vara sista chansen! ;)

Jag vet att jag bara skriver om Världens Barn för tillfället men det fyller mycket av min tid. Idag fick jag frågan om vilket projekt jag är mest intressead för inom Världens Barn. Jag blev lite ställd. Jag har faktiskt inte så bra koll på de olika projekten, dels är de väldigt många och de förändras från år till år. OCH det är inte på grund av enskilda projekt jag är engagerad. Jag vet bara att den tid jag lägger kommer att ge enorm effekt för människor som inte själva kan påverka sin situation på det sätt som jag kan.

Men men.. Insamlingen avslutas om en vecka så nu vill jag bara ge av mig själv så mycket jag kan och hoppas att vänner och familj finns kvar när jag kommer ut på andra sida. ;)

Nä nu ska jag måla lite mer på min Koala innan film och soffadags med mannen!









fredag 5 oktober 2012

Det regnar inte i alla fall..

men tyvärr är jag vaken!

Har inte sovit många timmar inatt. Mannen stannande i Danmark över natten och jag var nervös över att jag inte skulle komma upp i tid. Gäsp.. Det gjorde jag.

Nu ska jag strax i väg för att samla pengar till Världens Barn!! Yay.. Ska bli spännande.
Tyvärr är vädret lite ostadigt så det kan vara lite ont om folk på stan. En annan rolig sak är att IKEA har skänt en massa möbler och grejer från boutställningen. De säljer vi ut mycket billigt. Nästan helt nya saker!! Gå in på Blocket och sök på IKEA donerat till Världens Barn. Sen är det bara att ringa numret i annonsen och boka vad just du vill köpa. Avhämtning och betalning sker på söndag den 7/10.

Om du har ett par timmar över idag kommer jag att befinna mig runt lilla torg 10-16. Det är bara att komma förbi och skänka en peng eller bara låna en bössa att skramla med en stund.



onsdag 3 oktober 2012

Det går framåt..

kanske inte så mycket i mitt liv, men någonstans går säkert något åt rätt håll! Det gäller att tänka positivt!

Mitt liv idag har dock inte varit särskilt spännande. Har släpat mitt arsle till gymmet, sökt ett par jobb som inte har något som helst att göra med mina ambitioner och nu ska jag strax laga middag.

Lite goda nyheter har jag fått i alla fall. Jag har ännu inte tagit ut min examen i Mänskliga rättigheter då jag saknar en liten uppgift som nästan var färdig när jag slutade skolan 2009... men nu har jag fått besked om att jag kan lämna in samma uppgift, jag har varit lite orolig över att jag skulle vara tvungen att skapa något nytt och skriva in mig på högskolan igen och därför bli av med a-kassan. MEN nu är det bara tummen i röven som står mellan mig och min examen!

I brist på ett betalande arbete så spenderar jag mycket tid på sociala medier. Tyvärr har jag alldeles för mycket tid att läsa mindre intelligenta människor kommentarer på diverse sidor. Det förvånar mig ofta hur mycket folk uttalar sig utan att egentligen ha någon slags fakta eller reell kunskap i bakfickan. Det är alldeles för lätt att bara tro på saker som skrivs på internet. Nu skulle jag personligen inte ha något emot om ni alla (ca 12 pers) bara trodde på allt som skrevs i denna blogg men jag hoppas ni inser att en blogg utan hänvisningar inte är en tillförlitlig källa.

Men med media osv är det desto svårare att veta om artiklar har bakgrundkollats och med vilken inställning. Jag har hittat en väldigt bra sida som heter Mediekompass. Den vill jag verkligen rekommendera att ni kikar igenom. En liten dos källkritik har aldrig skadat någon! (tror jag, har inget som helst belägg för detta påstående)

Som belöning för er uppmärksamhet vill jag dela med mig av en fruktansvärd bröllopsbild från 2008 som mamsen har snyggat till. Det hjälpte inte.. Det ser ut som jag blir uppraggad efter att ha skuttat runt på en äng någnstans och plockat blommor medans jag drömt om en stor stark man som kan ta hand om mig! Alltså, bilden kommer inte i närheten av mig som människa eller oss som par blähh. Måste verkligen sluta läsa Genusfotografen. Handlar om att tänka kritiskt till medias bilder.







tisdag 2 oktober 2012

Nyholmskan hjärta Garagets språkkafé

Som ni flesta vet är jag fortfarande fri från ett inkomstbringande arbeten. Andra arbeten har jag gott om! Vilket faktiskt är väldans skönt.

Samtidigt som min arbetsfrihet infann sig fick jag höra av en fin vän att ett språkcafé i Seved sökte volentärer. Vi förstod inte helt vad det skulle innebära men kaffe och att prata verkade ingå. "-Självklart ska jag vara med! Låter som my kind of place."

Det visade sig vara ett ställa där en pratade över en kopp kaffe eller två men det är ändå så mycket mer. Besökarna blev vänner, inte så att vi umgås privat men de vet nog mer om vad som händer mer i mitt liv än min familj. Jag träffar ju dem tre dagar i veckan.

De ger mig energi att orka vänta på det där jobbet där jag vet att jag kan göra skillnad, speciellt för dem. De är så många och de vill inte annat än att bli integrerade i samhället, få ett jobb, få svenska vänner, bara få känna sig hemma. Kan tillägga att oftast är jag den enda svenskfödda på plats.

Det måste vara svårt att bli integrerad i ett samhälle som inte släpper in. Jag vill inte anklaga människor, jag vet att alla inte brinner för samma saker som jag gör. Men nästa person som berättar för mig att invandrare är si eller så, inte vill jobba (lägg in valfritt korkat argument) osv, orkar jag inte längre ödsla tid på att debattera med utan kommer nog endast ge hen en käftsmäll!


Vi sitter och pratar om det mesta, högt och lågt. Ibland i smågrupper men ofta i storgrupp. Idag var vi ca 25 personer. Eftersom ingen vill störa samtalet så viskar de små frågor om stavning och betydelser av ord. Är ganska kul att bläddra i mitt block och nästan minnas allt vi pratat om.

Vet att Anne inte gillar bilden nedan men jag tycker den (och hon) är fantastisk! Sorry ;)

Vill ni se fler bilder och kika lite på vårt härliga bibliotek Garaget så klicka på namnet.




Bild tagen från Sydsvenskan som skrev om Språkkafet! 

Nä nu är det dags att varva ner för att snart gå i säng! I morgon hittar jag säkert det perfekta arbetet att söka! Får avsluta med dagens självklara miljötips!




måndag 1 oktober 2012

Tanken var god....

Har i afton lite energi över för en gång skull. Tänkte därför skriva något otroligt intelligent om genus eller integration.. Eller kanske bara hur fantastisk jag är.

Men jag började med en annan mycket viktig uppgift vilket är att sortera bilder från min iPhone från hela året som lagt sig i en rörig mapp på Dropbox.

Så här kommer i stället lite bilder på mitt (och mannens?) extremt lyckade tomatprojekt! Tyvärr inga fina bilder från sista tiden då plantorna går hela vägen upp till taket, och nu är det mörkt..

























Är så glad över mina tomater att jag också bjuder på en rolig bild till! Denna gång på någons asballa katt!



Nu är jag i alla fall igång med bloggandet igen. Får se om jag lyckas med att fortsätta ;)