torsdag 29 mars 2012

Det är vår!

Fast enligt min make bara i ett par dagar till, sen kommer det lite mer vinter. Hoppas verkligen att helgen blir fin. Vill så gärna köra lite AW i solen i morgon.

I min värld har våren kommit när jag inte behöver byta om på gymmet utan kan cykla dit i mina otroligt heta träningskläder. Visst behöver jag forfarande en jacka, men förhoppningsvis inte så länge till.

Idag har varit en hemmadag. Inga märkliga möten med arbetsförmedlingen, ingen träning, inget snyltande av kaffe på före detta jobbet. Tog en lugn morgon med många piller och sen en lite mer aktiv eftermiddag med jobbletande.

Har faktiskt lyckats söka ett helt jobb idag, det du! Eftersom det tar ca två timmar att söka ett jobb är det kanske lite oeffektivt men förhoppningsvis kommer jag snart även ha rätt till inkomstförsäkring vilket kommer höja min a-kassa med en liten slant.


Vill också skänka en liten tanke till alla dem med engagemang.  Hittade denna lilla lapp på alla produkter från Israel. Även om jag inte har en stark åsikt inom ämnet så tycker jag det är fint med människor som inte bara sitter hemma och pratar och kanske skriver under lite på facebook protester. Denna människa fixade klistermärken lyfte på arslet och påminner oss andra om vart vår mat faktiskt kommer i från. Fint tycker jag.

I morgon förmiddag ska jag lyfta på mitt arsle och jobba på Språkcafé i Seved. Jag kanske inte räddar världen just med detta men det ger mig lite mening och mycket energi. Det är sådana fantastiska människor från hela världen, med helt olika bakgrunder. Enda gemensamna nämnaren är att de vill integreras i samhället och det är jävligt svårt om en inte får jobb på grund av språket, inte får SFI om en råkar ha rätt till a-kassa osv.

Det är så lätt att kräva integration av människor och samtidigt hålla dem utanför samhället med regler, principer och fördomar. Som ni märker är även detta ett område jag brinner starkt för ;) OCH gärna arbetar med så om någon hör något, bara säg till!

Nu ska jag lägga mig och läsa Stolthet, fördomar och zombies innan filmen Zombieland börjar. Gissa vad jag kommer att drömma om i natt??

Pöss

onsdag 28 mars 2012

Dagarna går..

Vart tar all min tid vägen?? Har en massa planer som jag inte hinner med.

Idag har jag varit på skuld och skam möte på arbetsförmedlingen där vi får veta att vår skyldighet är att söka ALLA jobb i HELA Sverige! Annars förtjänar vi fan inte a-kassan! Sen följde alla sätt man kan råka ut för som innebär indragen ersättning. Inte heller denna gång några förslag på hur en faktiskt får ett jobb som en kan stanna på en längre tid. Jag förstår att jag måste söka jobb på fler ställen än min hemort men det känns lite jobbigt att en måste skiljas om en får ett jobb i andra delen av Sverige.


Blev även bjuden på lunch idag av min föredetta chef, det var mycket trevligt. Sådant uppmuntras starkt. Jag behöver heller inte bli bjuden på mat på stan utan det går även bra att bjuda hem mig på ett billigare alternativ. Jag är ett utmärkt sällskap! Hittade en fin bild på chefen.









Nu är jag lite stressad för nu ska jag hem till en annan god vän och bli bjuden på middag, en helt lysande dag i min mening!

Fick även tummen ur röven och tränade idag också! *klapp på axeln*

Återkommer med mer intressanta inlägg inom kort. Har en massa bra att skriva om.. Lovar..

tisdag 27 mars 2012

Ja, jag vet..

Jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen. Tanke med bloggen var att skriva om hur man kan förändra sitt liv i mot en mer miljöinriktad livsstil.

Nu när jag är mitt i en stor livsförändring och har massor av tid att "forska" och skriva så finner jag att jag är mer förvirrad än någonsin. Jag har fått lära mig att jag kan göra precis det jag vill. Problemet är bara att komma fram till vad fan det är.

Sitter och gör de däringa gamla goa "mind maps" som jag fick lära mig på högstadiet. De hjälper mig att komma på ytterligare områden som jag vill arbeta men saknar kompetens på. Nu tror jag inte att min kompetens kommer att stoppa mig på något sätt, de flesta saker jag har gjort i mitt liv har jag sällan varit förberedd inför men klarat ändå. Det är bara lite nytt att kunna välja själv och inte bara ta första bästa jobb som slänger sig över mig. Det har varit fantastiskt men problemet är nu att jag haft fler atbeten än vad som får plats på CV:t. Jag är mycket redo för att hitta ett arbete där jag kan göra skillnad och stanna i över två år (mitt nuvarande rekord)

På hemma fronten är det också rätt förvirrat, en ny vän har flyttat in under diskbänken. Jag är glad över att bo i en förening som har gått lös på matsortering. Problemet var bara att för att få plats med denne lille snubben under diskbänken fick jag flytta på ett par saker till andra ställen vilket i sin tur har spridit sig till att jag nu går lös på hela lägenheten. Ju mer jag städar destp mer skit hittar jag.. Tar väldigt mycket tid från mitt arbetssökande.


Även jag gör kopplingen till att om man är förvirrad är det mycket lättare att ta i tag med den fysiska röran först, men så får det va! Det håller mig igång i alla fall! 

Nu väntar jag på att min man ska komma hem och mata mig. Han kör ett par sena kvällar nu inför sitt nya jobb, mycket spännande. Är väldans stolt över honom, han har klarat så otroligt mycket på så kort tid. Medans vi andra pratar om förändring så kämpar han för den i stället. 

Jag lovar att verkligen försöka att inte skjuta upp bloggandet så mycket mer. Vill inte göra mina få stalkers besvikna! 



fredag 9 mars 2012

Vraket lämnar landet!

Jag är ett fysiskt och psykist vrak till människa!

Vaknade för 5:e natten i rad kl 04.43 och i min frustration utbrast jag ett ganska högt "men för i helvete". Strax innan 6 tiden fick jag ett sms från kusin vitamin och blev så glad för sällskapet att jag nästan inledde en konversation. Men då upptäckte jag att mannen hade vaknat och stirrade förvirrat på sin telefon. Skitkul! Ha ha, han är så rolig när han är mellan sömn och vaken.

Så nu drar vi! Av alla ställen jag hade velat hade nog familjen i Dubai stått högst på listan men ekonomin håller inte helt till det, så det blir det näst bästa. Vi har fått låna deras sommarstuga vid havet ett tag. Jag älskar verkligen att vara där. Det är något med mig och vatten som lugnar.

När man lever med någon som har principen att inte slänga det som kan användas och inte köpa onödigt nytt så blir det en hel del packning. Utifrån mängden vi har med så kan vi nog vara borta en månad eller två och inte ett par dagar.

Detta är endast hälften som ska med från kylskåpet..
Jag har höga förhoppningar på vår minisemester, tanken är att jag ska komma tillbaka som en ny och förbättrad människa. Kanske kommer bli lite besviken.. Eller inte.. ;) 

Jag kommer i alla fall att komma undan en hel del av saker som bidrar till min förvirring. Jag brinner för så många orättvisor att jag bränner ut mig själv då jag inte vet vart jag ska börja med att rädda världen. 

Jag kommer att ha tillgång till en begränsad mängd med internet så kanske kommer jag kunna uppdatera bloggen någon gång under resan. 

Detta inlägg blev lika förvirrat som jag känner mig, ganska nöjd med det. 

Ha det så gött så länge!



onsdag 7 mars 2012

Tro det eller ej

men jag överlevde första träningspasset! Får i och för sig ta bussen in till stan eftersom mina ben och fötter  inte längre är brukbara men sånt är livet. ;)

Stulen från internet
He he, ovan kan ni se en bild på mig. Jag brukar ställa upp som modell nu när jag har lite tid över.

Nu har jag även fått i mig lite god kyckling/curry gryta. Köpte en färdiggrillad kyckling igår då jag tycker det är så äckligt att hålla på med rå kyckling. Då gräver jag mycket hellre runt i en färdig variant för att verkligen få loss varenda stycke ätbar del på stackaren. Mannen var inte helt nöjd.. Surprise! Men jäklar va gott det blev. Kanske borde lära mig att grilla en hel kyckling själv?

Nu ska jag strax bege mig till mitt före detta jobb. Inte för att jag saknar jobbet i sig självt men mina underbara kollegor däremot!

Sen blir det nog en tur till bibblan för att sen avsluta dagen med ett litet glas vin om jag har tur.
Gu va dagarna går fort, hinner ju knappt söka jobb! 

tisdag 6 mars 2012

Jobbar hemifrån..

mest för att jag inte har ett jobb att gå till, inte för att det är bra utifrån en miljösynpunkt. ;)

Kökskontoret fungerar fortfarande utmärkt, kunde ha satsat på en lite mer ergonomisk stol men då får nog A-kassan punga ut med liiite mer pengar.

Glömde hur stressigt det är att vara arbetslös, det är ju NU en ska göra allt en annars inte hinner. Idag har jag hunnit söka två påtvingade jobb, fixa cykeln, handla mat, fixa med struktur på jobbsökandet som jag sedan kan köra upp i arbetsförmedlingens arsle, gå på möte med föreningen, laga mat, äta maten.

Det jag inte hann som jag tänkt var att träna, städa badrummet och hitta en massa fin-fina jobb.. Det får bli i morgon. :)


Idag var den första "riktiga" arbetsfria dagen då fre-mån spenderades i Mölndal med La familjen. En lite hög födelsedagar skulle firas och har en Farmor som gått hädan. En massa saker som ska fördelas på oss efterlvande. Till saken hör att hon var en konstnär som tillverkade tavlor och figurer av ull. Hon var otroligt duktig på detta, dock inte på övriga saker...

Vi gick också igenom en mängd gamla brev och fotografier vi aldrig sett förut. Jag hoppas mi at min äldsta systra mi (till vänster) ska orka reda ut alla levnadshistorier från en släkt jag inte kände så väl.
En av få tavlor jag tyckte om

Tog även en promend i solskenet med min lilla systra mi. Blev en liten "trip down memory lane" Mölndals forsen är en av de vackraste saker som finns i Mölndal. Kraftfull, spännande och lite lite farlig. Spenderade många lidande tonårstimmar funderandes på om en inte bara skulle hoppa i. I slutändan blev jag nog bara tröstad av den rena naturkraften.

Tyvärr hade jag bara mobilen till hands. Vill gärna ta några ordentliga bilder med min framtida (presentips?) ordentliga kamera!



Det är faktiskt jäkligt svårt att ta bilder på sig själv! Men kul att ha lilla systra mi för mig själv en stund!

Ska snart skärpa mig och skriva vettigare inlägg och hur vi kan rädda världen.. Nu när jag har sååååå mycket tid…

Tallyho

torsdag 1 mars 2012

Arbetsfriheten har börjat!

och bloggandet kan börja igen!!
Sitter i mitt kök som verkligen är hjärtat i mitt hem. Vi har ett kontor med skrivbord, dator och allt annat en kan behöva när en söker jobb på heltid. Men det känns inte helt rätt.. Jag trivs bäst i centrum där jag kan ha koll på vad som händer. Till exempel kan jag höra mannen snarka på soffan och genom fönstret kan jag hålla koll på trafiken. Eller nåt..

Min första dag som arbetsfri har gått väldigt fort. Kan bero på att en del timmar gick till att gå till arbetsförmedlingen en gång i timmen för att kolla om det var min tur snart.

Kan inte helt förstå syftet med arbetsförmedlingen. De hade inte tid att prata, så arbetsförmedlaren hittade två jobb för mig att söka utan att ha bytt mer än tre ord med mig. Imponerande hade de varit om jobben hade varit i närheten av det jag söker, eller i närheten där jag bor heller för den delen.

Hon lyckades hitta ett jobb i Lund och ett i trelleborg som jag MÅSTE söka. Detta trots att när jag gör en enkel sökning på deras sida hittar flera arbeten i Malmö som är mer aktuellt för mig gällande erfarenhet och intresse. Märkligt.



 På vägen hem med buss (nope, hann inte lämna in cykeln idag heller) såg jag denna fantastiska syn. Gu vilken snäll matte som lät sin hund få ett husdjur! Skrattade hela vägen hem.










Jag brukar inte längre köpa böcker nya, går lika bra att låna på biblioteket och handla på second hand. Men idag kunde jag inte hålla mig. Jag sprang på denna lilla bok som det har "snackats" mycket om i diverse tidskrifter och bloggar. Välfärd utan tillväxt!! Vafalls! Det kan ju INTE vara ok. Lite nervös över att den handlar mycket om ekonomi som aldrig varit min starka sida. Men jag brukar ju inte vara rädd för att lära mig nya saker. Återkommer med recension av boken.


För övrigt måste det vara vår eftersom jag vaknade med något slags insektsbett på axeln, kliade som in i helvete kan jag meddela. Vet att ni älskar att uppdateras på mina kroppsliga funktioner.