måndag 29 augusti 2011

Ett litet uppehåll..

har det visst blivit av både det ena och andra!

Bloggandet har inte gått så bra eftersom det kom en liten Malmö festival i mellan. Många band skulle ses och en hel del glas vin skulle drickas! Det var hårt, tack och lov drog jag ner på träning och matlagning så jag hann allt jag ville ;) Åt nästa alla mina måltider från de olika båsen. En mycket lyckad vecka med andra ord! Bästa upplevelsen var nog Kyckling med champagne- och chokladsås i matväg, och av banden kan jag inte välja.. Miss Li, Emil Jensen, Billie The Vision and The Dancers (denna gång med faktiska dansare). De var alla härliga upplevelser på olika sätt.

Tyvärr missade jag The Ark på fredagen då jag och mannen tog en tripp till Horsens för att besöka den årliga medeltidsfestivalen. Vi har inte lyckats gå på den förrän nu under våra 9 år tillsammans. Det var kanon! Allt jag älskar, drakar, skådespel, vin i krukor och en fantastisk syn på livet!  Kan bäst beskrivas i bilder:

 Alla gick upp i tidsenliga kläder och att visa upp medeltidens vardagsliv











Svärmor, jag och min kruka vin som man fyllde på för en liten peng! 


 Det mesta gick att bota med mynta.
Både för män som inte kunde hålla fingrarna i styr och för att undvika fyllan.



Bästa köpet någonsin!! Stor, dyr och alldeles, alldeles underbar. Det bästa var nog att mannen glatt drog upp pengar och låter mig ha den i hallen. Där ALLA kan se den! Helt otroligt.


I det övriga livet är Världens Barn insamlingen i planeringsgroparna och gitarrspelandet går ganska dåligt eftersom jag inte fått tillbaka den ännu tyvärr. Men jag är inte BITTER!

måndag 15 augusti 2011

Sött som socker

är honung vilket jag hellre använder i mitt thé! Och självklart vill jag gärna ha ekologisk honung. Detta har dock gett upphov till en del diskussioner i goda vänners lag. Hur vet bina vilka blommor som INTE är besprutade? Jag har haft vissa förhoppningar om att biodlare har lyckats dressera de jävlarna till att stanna på ett visst ställe men efter lite eftersökningar fann jag att så inte var fallet.

Problemet med bin är just att de flyger lite vart de vill, de kan flyga upp till 2 km från kupan, därför får kuporna inte ligga nära odlingar som använder kemiska bekämpningsmedel om odlaren vill få kravmärkt honung. Eftersom vi äter upp binas vinterförråd (honungen duh..) så måste de matas med sockerlösning och där måste då också sockret vara kravmärkt. Tydligen ganska dyrt enligt Göran.

Tydligen behövs också en del bekämpningsmedel runt kuporna för att klara sig från myror (ja vem vill ha myror i honungen ;)) eller mot växter runt kupan. Så summa summarum så används det en hel del mer kemikalier i tillverkningen av honung än vad en kan tro. Så nu vet ni!

Vill ni läsa mer om kravmärkt honung så klicka på Göran. Nu är det tid för thé!


Annars går 30-dagars utmaningen ganska bra, sitter och småplinkar lite gitarren och längtar tills torsdag då en schysst kompis kommer att stränga om min gitarr, ska även kolla upp vad en stämapparat kan kosta.

torsdag 11 augusti 2011

Nu jävlar

ska det spelas gitarr!

Den nya 30-dagars utmaningen har skjutits upp ett par dagar då jag har varit så fruktansvärt trött. Så efter hemkomst från arbetet har jag knappt orkat laga mat innan jag har försvunnit ner under täcket med bok och thé. Trodde det kunde härröras till min envetna förkylningen, men sen kom den underbara tiden i månaden och jag insåg att det var en extremt mild form av PMS. Man tackar!

Nu har jag i alla fall kommit fram till att att få låna en gammal gitarr och börja stämmandet av den. Inser att den antagligen behöver nya strängar, jag kan inte helt minnas att det ska knaka när man vrider på plupparna! Någon som kan rekommendera en bra butik som kan hjälpa mig med detta?

Kan ju tillägga att detta är som att lära sig ett helt nytt språk. Började läsa lite på nätet men insåg snabbt att det är för nybörjare som är bättre än vad jag är! Så nu är det back to basics!


Så nu använder jag en riktigt gammal utgåva av Gitarr skola del 1. Det står tyvärr inga datum men med tanke på att systra min inte hade använt sig av det skriftliga språket en längre tid så var det inte igår. :) Ville gärna visa en bild på hennes mycket söta ifyllande av sina uppgifter men eftersom jag fortfarande känner personerna på de uppgifterna så känns det inte helt ok att lägga upp på detta forum.

Jag har även en inte allt för ful kille på youtube till hjälp. Och självklart ett glas rödvin för nerverna! 



Kommer säkert gå jäkligt bra det här.. (bilden till vänster är ett försök till att visa på den skepsis jag känner) 



måndag 8 augusti 2011

I väntans tider..

Sitter på jobbet och hoppas att regnet snart minskar så att jag kan cykla och handla mat.. Kul..

Har haft en fantastisk helg med hela danska familj på alla håll och kanter. Det var sommarfest fullt med lekar och bad och söndagen bjöd på dop för lilla underbara Carna. Blir alltid lite ledsen när vi lämnar dem. Men vi har redan planerat att dra till Dubai i November!

Nu när jag har lite tid kan jag passa på att tipsa om en ny gratis app från Naturskyddsföreningen. Den heter Grön Guide och hjälper en att välja rätt i tex matbutiken som jag strax ska till. Vilken fisk är ok att äta? Vilka frukter och grönsaker är egentligen i säsong? Jag gillar framför allt att det inte bara handlar vad som är bra eller inte utan man får också kortfattade information om VARFÖR!

Sen kan man också kolla upp vilka second hand eller ekobutiker som finns i närheten. De har även en del som informerar om olika miljömärkningar. En riktigt bra app med andra ord. :) Mer info finner ni här

Kan även bjuda på några bilder från helgen! Jag brukar ta en massa bilder men jag vill inte lägga upp dem som innehåller barn eller människor som generellt inte kan skälla ut mig om det dyker upp en bild som inte uppskattas. Därför blir det mest bilder på mig och saker. Bara så ni vet...

Buffén





















Fyller på vätska efter simtur

Resten av helgen till trots blev jag ändå frälst, som en fågel..











torsdag 4 augusti 2011

Egentligen

behöver jag inte skriva blogg idag eftersom utmaningen är över!

Snacka om att det blivit en vana. :) Nu drar jag iväg mot en kväll med vänner, grill och vin.
Jag undrar vem i Estland som läser min blogg? Någon som vet?

Ha en trevlig kväll! 




onsdag 3 augusti 2011

Ombyte förnöjer?

Det är snart tid att byta 30-dagars utmaning. Den första är som sagt att blogga varje dag i syfte att verkligen lära sig "konsten". Själv tycker jag att det gått mycket bra men att det finns fortfarande en hel del kunskap jag saknar. Fast bloggen kommer att leva vidare, var inte oroliga. Den kommer antagligen förändras en del. Eller inte.. ;) Det kommer nog inte vara lika frekventa inlägg men har ni tur blir de jävlig mycket mer intressanta!

Poängen med 30-dagars utmaningen är att under 30 dagar göra en ny ska som kan vara i princip vad som helst. Allt kanske inte lyckas efter perioden men en del saker kommer man inte kunna göra sig av med, till exempel kunskap och lite mer mod. Fler exempel kan ni se på you tube klippet som ligger någonstans på bloggen!

Egentligen ska jag börja med nästa utmaning i morgon men eftersom jag fortfarande är hängig och vi åker bort över helgen så ser jag det inte realistiskt att börja då. Tråkigt att misslyckas första veckan ;) Men jag kan änså avslöja vad det nya blir. Ta daaaaaaaaaaaaaaa....




Jag ska lära mig spela gitarr!

Jag har försökt mig på detta i omgångar under i princip hela mitt liv och jag vill verkligen kunna detta. Så i mina ögon är detta en perfekt utmaning. Un petit svårare än att logga in på en sida och skriva ner allt som dyker upp i mitt sjuka lilla huvud. Eller kanske inte allt.. ni hade fan blivit rejält skrämda om ni visste allt som pågår i min skalle...

På tal om ombyte ska jag även byta ut finaste kollegan Jenny mot finaste kollegan Helen efter helgen. Hoppas hon överlever mina förändringar framtvingade av tristess. ;) Man har i alla fall sällan tråkigt med mig! 








måndag 1 augusti 2011

Mår som en påse skridskor..

Jag har inte helt koll på vad uttrycket betyder men kusinen säger det ofta och det låter sällan bra. :)

Så har jag misslyckats med det första av mina 30-dagars projekt! Två hela dagar utan att blogga. inte mycket mer att skylla på än att jag blev sjuk och var ändå ute på galaj så all energi fick gå till att vara trevlig och överleva. Och det lyckades jag i alla fall med.

Tagits och eftersom jag inte är på topp idag heller så kommer jag att presentera min helg i bilder i stället.


Tripp till Osby, börjar bli väldigt dålig och muntrar upp mig med ostbågar och Somersby! Till höger kan ni se vår fantastiska värdinna. Tyvärr blev inte alla bilder "blogg godkända" och vad det betyder kan ni få suga på.. men det innebär bla att vi hade jävligt kul!


 Finaste Fifi gänget på väg till Ködbyens fiskerestaurang, besöket är Jennys födelsedagspresent. Fantastiskt god mat och vin!



Fish n chips

Världens smarrigaste dessert OCH snyggaste upplägget


                  Det var allt!