måndag 28 maj 2012

Gissa vem???

som glömde att ta på solkrämen idag?

Jajamensan, det var jag! Eftersom vi bara planerade en tur till Köpenhamn för att hämta bilen så tänkte jag inte på det. Väl i Köpenhamn passade vi på att ta en båttur och slappa en timme på ett torg för att svalka oss med lite Sommersby. Oups.

Men vilken trevlig dag vi har haft, vi beslöt att våldgästa några danska vänner och de tog glatt emot oss. Grill och vin åkte fram så det blev lite senare hemgång än tänkt.

Vi hann dock köra förbi en vän här i Malmö för att hämta ett gäng tomatplantor som hon hade över. Mitt första, lilla steg mot självförsörjning. Kanske inte helt "100% bonde" men hoppas ändå att jag kan lyckas med detta. Så i morgon blir det till att shoppa lite jord, något att plantera i och ett gäng pinnar. Min lösning nu är minst sagt provosorisk. :)

Nu är klockan dags för sängen och jag hoppas att jag kommer sova lite trots en brännande överkropp. Slänger upp lite bilder från dagen också. Ni får gissa vart i historien allt hör hemma på egen hand!






måndag 21 maj 2012

Efter en lååång väntan..

har jag nu äntligen blivit VIP som blodgivare! Vid varje donation har jag undrat och hoppats, och idag fick jag den! VIP-muggen! Ta daaaaaa...


Visst är den fiiiiin! Det har tagit mig en herrans massa år, dels för att när jag flyttade till Malmö så kunde de inte överföra mina tidigare donationer. Dels för att en endast får lämna 3 ggr/år. Lägg till lite utlandsresor så har det tagit nästan 9 år! Om jag skärper mig nu och håller mig hemma så har jag nästa mugg om 4 år! ;) Tyvärr kan ni inte se det på bilden men i den lilla droppen står det "VIP 10"

Annars har det inte hänt särskilt mycket spännande saker idag, har varit uppbunden hemma med tvätten. Fast det var ok för jäklar va varmt det var idag. Sen lade alldeles för lång tid på att få in en bild i på mitt CV.. Känns inte helt ok när jag söker admintjänster, att jag inte verkar ha helt koll på Word... 

Idag vart jag galet sugen på ett glas vitt till middageen idag. Lax med potatis, sparris och dillsås. Men efter denna helgen måste jag ge mig ett par dagar att torka ut ;) Mina blodvärden idag var bra men mycket lägre än vanligt.. Kan bero på att det jag mest intagit de senaste dagarna är "frukt" 


Jag och jätteölen! 




















Så nu är det grönsaker och bär som gäller! Gillar ju berömmet jag får vart fjärde månad på Malmödroppen!

Har inte hittat något nytt spännande jobb idag men hämtat mina Mänskliga rättighets böcker från vinden! Den 1:a juni ska jag göra en tentamen inom filosofi och MR. Det är bara några år sen jag läste den kursen.. Kommer säkert gå jättebra. Framförallt eftersom jag har över en vecka på mig att plugga in något jag inte vet vad det handlar om. ;) Faktum är att jag mest går på denna tenta just för att få lite koll på vad i helvete jag ska plugga in till omtentan i augusti. Fast om jag klarar den hade det ju varit gött, är ju rätt bra på att hitta på.

Nä nu ska jag ge mig på virkningen igen!



onsdag 16 maj 2012

Jag är blå...

INTE på den politiska skalan! Där är jag mer åt det gröna hållet, om det är någon som missat det..

Jag fungerar sådär utan mänsklig interaktion. Idag är en dag där jag bara går runt och suckar lite för mig själv. Har som vanligt en massa tid men är fortfarande inte en expert på vare sig gitarr eller virkning.

Hittade ett par jobb idag som inte låter dödstråkiga, sen får jag dåligt samvete då deltagarna på språkcafét inte kan unna sig lyxen att hitta ett jobb de är intresserade av utan hoppas att de kan få tillgång till ett av alla jobben vi andra ratar.

Fattar inte att Sverige fortfarande är så jäkla tröga på att "tänka utanför boxen" och vägrar anställa folk som inte kan flytande svenska. Åh, ska inte ens gå in på detta. Igår pratade jag med en man från Spanien som fick sälja familjens Tapasrestaurang för att köra flyttbil i Sverige. Hej och Välkommen till Sverige, här tar vi din expertis som egenföretagare/kock och sätter dig framför en ratt. Svenska får han lära sig själv. Nästa jävel som säger att invandrare tar "våra" jobb kommer jag att slå på käften!

Ni ser, jag börjar att bli komplett galen. Tur att jag snart ska träffa finaste vännen och dricka bort mina bekymmer! (Nej, jag är fortfarande INTE alkolist!)

Ska försöka muntra upp mig själv och tänka på förra fredagen i goda vänners lag och drömma mig tillbaka till den godaste chokladkaka jag någonsin smakat, tack Eve!







torsdag 10 maj 2012

Så kom den äntligen!

Energin som jag har väntat på hela dagen! Har gått runt på stan som en annan zombie och försökt vakna genom att dricka ett gäng koppar kaffe.

Har i och för sig varit en mycket trevlig dag med lunch och shopping med fin vän men kända att jag ofta stod och sov med öppna ögon i diverse butiker.

Coolaste Camilla! 
 Vi var på Kafé Agnez tror jag det heter. Det har Malmös mysigaste innegård och med små plasttak över "myshörnorna". Det passade alldeles utmärkt med tanke på dagens smått dåliga väder. Detta kafé serverar också ekologiskt och vegetarisk kost till en mycket rimlig penning. Ett stort plus är att de serverar hummus till brödet istället för smör. Älskar hummus!!! Vi käkade broccolisoppa, det älskar jag också. :)

Efter den goda maten blev det en tur på stan, bland annat till Panduro Hobby. Den butiken är lite som en drog för mig och det kan ofta bli en dyr historia för mig. MEN idag höll jag på mig, blev bara lite virktråd och bara några pärlor.


Som en ängel
Fick även tag på några linnen gjorda av ekologiskt bomull. Som ni vet vill jag främst handla på second hand men efter några turer på Malmös butiker så insåg jag snabbt att just den typen av kläder är svårt att få tag på. Men men, bättre med ekologiskt bomull än naken! 

Mitt intresse gör "tyvärr" att jag lär mig för mycket för mitt eget bästa. Läste att ekologiskt bomull är fortfarande inte det bästa för miljön. Problemet är att bomullen odlas i områden där vatten är en bristvara vilket innebär att det krävs konstbevattning då man i princip tar vatten från dem som behöver den någon annanstans. Den ekologiska odlingen kräver enbart borttagningen av miljöfarliga ämnen, inte att den odlas på ett mer hållbart sätt. 

Låt bli min mat! 
Jag har kikat en del på alternativa klädmaterial. I Sverige borde vi änvända mer svensk ull och hampa. Problemet här är att jag är allergisk mot ull och hampa har jag svårt att hitta något så mjukt som bomull. Lite "nytt" är bambun. Den ska tydligen ge lite trevligare material att ha mot den känsligaste huden. Den växer fort och den sort som odlas är inte den som Pandan gillar att äta. ;) Har funnits problem med svältande pandor då människor kom på att dess mat var lättsålt till västvärlden. 

Har dock ingen erfarenhet från bambukläder så om någon har tips tas de tacksamt emomt! 

Nä, om jag skulle lära mig att virka lite?



måndag 7 maj 2012

och så vidare


Valborgsfot
Livet traskar på och jag är ganska omedveten om tiden. Nu har jag varit arbetslös i över två månader. Kan inte helt komma överens med mig själv om att så mycket tid har gått, borde rädda världen vid det här laget!

Idag har jag varit mycket litet produktiv. Varit på frisörskolan, lunchat, tvättat och surat. En sådan där härlig dag där PMS och pollenallergin kolliderade med en smäll på eftermiddagen. Jäkla tur jag är arbetslös ;) Stod knappt ut med mig själv.

Ser ut som en galning i huvudet. Frisörskolan innebär 1 timmes klippning och 1 timmes fluffande. Har ca 20 produkter i håret som läcker kemikalier in i min hjärna. Ja, jag vet att en kan säga "Nej tack" men de är så söta och glada över fluffandet att jag inte har hjärta att be dem lägga ner.

 

Hade hoppats på att orka med lite second hand shopping idag. I princip alla vardagströjor jag äger är fulla med små hål. Eftersom jag tror på minskad konsumtion och hatar att shoppa så har jag plötsligt inte mycket att välja mellan. Var på Myrornas häromdagen och gjorde några fynd. Men inga tröjor. Mycket roligare att köpa sjalar, plåster, böcker och YTTERLIGARE en hängande ljuslykta. Den ska mannen få, då blir han säkert glad. Muahahahahahaha.. Allt detta för endast 125 riksdaler. 

Har i och för sig börjat styra upp maten här hemma så att det blir mer variation på maten och därmed blir den även mer miljömedveten. Det bästa för klotet (utöver att äta mindre) är faktiskt att variera sig. Jag vill helst äta veg, nöt, fisk, fläsk, kyckling utspritt på hela veckan. Nytt är också den rester dagen. Jag sparar allt som blir över! (inte skal och sån shit) Sen när jag har nog till två blir det en mycket spännande kombo. :)
Nä nu pallar jag inte mer.. 



torsdag 3 maj 2012

Dagens i-lands problem.

Jag kom sent upp idag, är groggy av all pollen och till råga på allt har vi bara ÄCKLIGT bröd hemma! Ni vet sånt med en massa märkliga frön på..  Sen brände jag den i jäkeln i ugnen för nu har vi äntligen kommit igång med Världens Barn insamlingen 2012 och jag fastnade i datorn.


Äckliga




Yay! Jag vet att ni har saknat den Världens Barn hets jag så gärna drar in er i! he he
Ni kan redan börja att fundera på vad ni är mest sugna på. Bössinsamling, loppis, sälja novellböcker till företag, räkna pengar?? 
Möjligheterna är oändliga, we just want you!!! 

Vet att jag har varit dålig på att skriva på bloggen, jag har varit dålig på mycket senaste tiden. Har hur mycket tid som helst som arbetslös och hinner ingenting. Mycket märkligt. Sen tar det ju tid att hålla sig på gott humör så att man inte fastnar i alla mörka tankar typ: Vad är mitt syfte i livet?? Varför skulle någon vilja anställa mig? Vad kan jag egentligen? Osv..

Det är otroligt svårt att inte söka alla receptionistjobb jag kommer över. Jag vet ju att jag har mer kunskap än så och nu när det finns kvalificerade jobb att söka så måste jag bara vara modig att söka dem. Tro på mig själv. 

Suck.. Nu ska jag äta min äckliga smörgås så att jag kan gå till gymmet och hålla mig frisk! (läs bli smal)