tisdag 29 november 2011

Det dåliga samvetet..

Det spelar inte roll vad jag än gör, jag känner ofta att jag inte gör tillräckligt.

Jag försöka äta rät, handla miljöriktig mat, skänker pengar till allsköns ändamål, samlar in pengar till detsamma, funderar, forskar och sprider mina idéer som jag hoppas kommer att göra den minsta skillnad i slutändan.

Trots detta står jag och skäms som en hund på Barista för att jag svarar nekande på frågan om jag inte ska ha ett stammiskort. Det kostar ju inget och varje gång jag använder det kommer ett barn få ett mål mat i ett land som inte har så mycket som jag har här! jag får alltså svara nej 4 gånger under samtalet och varje svar får mig att känna mig som ett monster. Jag vet ju att kortet handlar om att binda upp sina kunder till sin verksamhet för att kunna tjäna mer pengar.. Jag menar om de VERKLIGEN ville rädda barnen från svält så hade de ju kunnat strunta i att trycka upp gratiskorten och bara skänka pengarna direkt.. Eller?

Jag såg ett mycket intressant TED talks för ett tag sen där en kvinna pratade bland annat om vår generation och att vi har vuxit upp med mantrat att vi kan och ska rädda världen!

Problemet är bara att världen är ganska stor och det är ganska många delar som ska räddas. Vart ska JAG börja? Jag har väldigt många intresseområden och jag önskar att jag kunde vara en förkämpe för dem alla men samtidigt vill jag också vara med vänner, läsa böcker, se på tv och en massa andra saker som inte har att göra det minsta med att rädda världen! 

Så, hur ska jag gå tillväga för att lätta mitt dåliga samvete? Jag känner att det är dags att kanske dra ner på många olika orättvisor och lägga mer energi på färre frågor. Men vilka? Omröstning sker i kommentarerna.

På vilket sätt ska jag rädda världen?



Bild lånad här!






torsdag 24 november 2011

Fastnat på jobbet..

 då jag inte har en bra dator att surfa på hemifrån.. :( Min lilla mac är fortfarande hos doktorn med lite vätskeproblem. Men det verkar som att den går att laga i alla fall! Annars får jag "bara" en ny, men det är ju inte detsamma. Vi har ju varit tillsammans i över ett år och fått en väldigt bra relation..



Idag vill jag tipsa om en himla bra sida som kommer att passa er alla! Flera roliga bloggar med olika teman, gedigen information om hållbarhet och flera exempel på hur man lätt kan förändra vissa delar i sitt beteende för att främja miljön. Sidan heter Minplanet och det är Världsnaturfonden WWF som står bakom. Så ta dig en titt, det kan ju inte skada..


Loveko
På den sidan hittade jag på en blogg en annan lite shopping sida med en massa fina grejer, jag önskar mig denna:
Det är en tandborste i bambu som är nedbrytbar och producenten lovar att ingen panda kom till skada i tillverkningen!

Sidan heter Loveko och om någon är ute efter julklappar till mig så önskar jag mig också mascaran och en liten palett med ögonskuggor. Tycker fortfarande att det är lite bökigt att hitta ekosmink. inte för att det är ont om det utan för att det finns en jäkla massa producenter och alla håller inte vad de lovar.. Dagens ekologiska i-lands problem!man kan alltid vara lite bitter om man lägger manken till.

Och med det får jag avsluta dagen raljerande för att åka hem och tillaga dagens köttmiddag. Får lägga till vegetarisk matlagning till 30-dagars utmaning listan..

tisdag 22 november 2011

Uppstart...

Börjar så sakteliga komma in i arbetsrutinerna igen, vilket inte är det lättaste nu när chefen drog till Götet och lämnade mig med sin evigt ringande telefon! Men oftast är personerna i den andra änden väldigt trevliga, men jag saknar min egna telefon där jag dagligen får höra att jag är en ängel! Oftast från människor i Västra Götalands regionen.. Ingen aning om varför men det uppskattas! Vet att jag skrivit det innan men glöm aldrig att de som svarar i diverse växlar och supportnummer faktiskt är människor som har som jobb att HJÄLPA dig! Mycket lättare att göra sitt jobb när en har med trevliga människor göra!

Idag ska jag även komma igång med min träning! Känner att min kondis är lite låg när jag flämtande och flåsande cyklar till jobbet på morgonen.. Kanske lite mjukstart på indoorwalkern? Orkar inte med något hetsigt pass med en instruktör som skriker åt mig... inte idag.. inte någon dag..



Har idag funderat lite på julklappar, blev inte så mycket sådant shoppat på semestern som tänkt då shoppingen i Dubai inte helt uppfyller min miljökrav och/eller priskrav.. Tanken är att vi ska försöka hålla oss runt 100-lappen. På lördag ska jag ut och kika efter vinterjacka och julklappar i second hand butiker, det är överraskande hur mycket fint man kan hitta.

Om det är någon i familjen som är helt allergisk mot second hand så kan ni kika in på Granits omtankesida  där det finns fin-fina grejer som är snälla mot miljö och människa! Om man inte behagar önska sig något inom mina kriterier så är ni utlämnade till min fantasi! Muahahahahahahaha...





Tar mig i kragen..

och kravlar mig ut ur semesterdimman. Vi har haft ett par härliga veckor med familj, sol och bad men verkligheten kastar sig över mig som ett hungrigt djur med väldigt stora tänder!

Jag verkar nu ha koll på den närmsta veckan men efter det.. Kommer nog ta lite tid att ställa om mig till Malmö igen.


Min utsikt i söndags

Min utsikt i måndags

Men ändå så ser mina utsikter för framtiden spännande ut. Gitarren är omsträngad och fixad så snart drar nästa 30-dagars utmaning igång. En hel del kulturella aktiviteter är inplanerade så nu jäklar så ska jag bli lite mer allmänbildad ;)

Bloggen ska mer prioriterad och miljöinriktad, ett nytt jobb ska hittas innan februari är slut och där i mellan ska det shoppas julklappar, bakas julgodis och en massa andra saker som börjar med jul!

Nu ska jag strax iväg för att träffa brudarna och samtala lite med Gudrun Schyman över en bit mat och kanske ett litet glas vin!









söndag 13 november 2011

Överkonsumtionens mekka

Nu är det längesen som jag uppdaterade min lilla miljöblogg eftersom jag är på ett ställe som går mot alla mina värderingar.. Och jag älskar det!!! Självklart har min kärlek till Dubai mycket att göra med att familjen finns här. Men även jag kan dras in i den galna shoppingen när det är JÄTTEBILLIGT. Jag får hela tiden gå runt med tanken - Therese, behöver du verkligen den galet billiga statuetten föreställande en giraff? Jag får så otroligt många intryck här nere trots att jag har varit här ett par gånger förut. Denna gång kommer jag nog minnas alla fina samtal med min svägerska och hennes fantastiska systrar. Just ikväll orkar jag inte analysera mina upplevelser om Dubai. Det får komma lite då och då. Det bästa med idag är att jag skriver på Sines iPad och och jag älskar den! Måste ha en, framförallt i överkonsumtionens anda. Nu när jag testar förhandsgranskning inser jag att mina mellanrum inte följer med. Får undersöka det närmare. Genom att köpa en iPad, pengar kan skickas till mig, i the meadows, Dubai. Ni har en vecka på er.

fredag 4 november 2011

Snart...

kommer min närmsta familj att trilla in på kontoret.

blir det fest med familj och vänner, önskar mig en massa kärlek.

åker jag till Dubai för ännu mer kärlek och en massa värme. 

När jag ser framåt finns det bara ljus.