torsdag 22 december 2011

Är inte så lite dålig..

... på att uppdatera denna blogg! Sitter mest och läser andras bloggar. :)

ag har massor att säga men ingen tid till det. Jag har alldeles för trevligt med familj och vänner som bokar upp min tid. Börjar brinna i knutarna med att slå in paket och annat juligt.. i morgon bär det ju av till Götet för långledigt.

I afton blir det middag med vänner och blir med stor risk sent innan jag kommer hem. Svårt att be mannen slå in sina egna klappar, om han inte tycker överraskningar är tråkigt förstås.

Eftersom jag inte har tid med detta heller kommer jag bara slänga upp lite bilder från senaste resan till Dubai. jag vet ju hur glada ni är för min skull och inte alls bittra över mina möjligheter :)

Tyvärr har vår stationära dator gått sönder hemma så vi kommer nog inte iväg till Dubai i april som vi hoppats. Om vi inte slutar äta...

Firar födelsedag innan avresa


Många rätt på en bild!

Vi älskar badland

Inte bara öken

mer kärlek än jag kan beskriva med ord..



onsdag 7 december 2011

Den vita faran...

.. är smörjd, pumpad och gör nu att jag flyger fram på Malmös gator i gryningen! Jag hade en plan att själv lära mig att servicera min cykel men inser att jag inte har tid, plats eller lust. Så igår tog jag en sväng förbi min cykelhandlare för att se om de hade tid. På ca 15 min hade han fixat allt... Lite komiskt att min "trasiga" framlampa berodde på att kontakten hade lossnat. Ha ha, kände mig lagom korkad! När jag frågade vad han ville ha i pengar så svarade han -Ingenting. ja, alltså han svarade ordet ingenting, han var inte bara helt tyst. men eftersom de alltid fixar min cykel utan kostnad ville jag här bara skriva en liten rekommendation över hur asgrymma de är på Anderssons Cykelfabrik! 

Den vita faran...

Blev också en sväng till Myrornas där det inköptes ett gäng julpynt till jobbet och lite annat till mitt julklappsprojekt. :) Muahahahahaha.. Jag vet att familjen fasar över vad som kommer att finnas i era paket.Var oroliga, var mycket oroliga!

Idag bjuder dagen på lite AW så att jag är lagom kreativ tills jag kommer hem och går lös på projektet. Har ännu inte lyckats storstäda och julpynta. Jag börjar undra hur viktigt det är för mig egentligen? Antagligen inte så mycket... 

I övrigt längtar jag efter min dator, saknaden är stor och svår! Vet inte när det är dags att ringa och börja skälla? Tycker liksom inte att det är så roligt när det händer mig...

måndag 5 december 2011

Nästan som hemma

var inte helt nästan som hemma, mest för att jag inte bor i en kyrka. Men det var i alla fall mycket mysigt! Jag har i kväll varit på pysselkväll med ett gäng mycket intressanta kvinnor. Som en syjunta fast på ett kafé bredvid/under Immanuelskyrkan i Malmö. Detta är ett återommande fenomen och alla är mycket välkommna till nästa sittning. Om två veckor tror jag.

Jag hann bara göra en julklapp på ca två timmar, blev en del snack också kan man lugnt säga. Med en sån härlig blandning av kvinnor från alla områden och åldrar fanns det nog att prata om. Är proppfull med inspiration nu.

De finns också på fejjan.
 Funderade lite på att dra igång min nästa 30-dagars utmaning men mina dagar är nu fullspäckade med aktiviteter och att försöka få hemmet liiiite julfint innan jul att jag inte riktigt kan se att jag kan lägga ens 10 min om dagen på det och fortfarande vara människa efter december. Så gitarrspelandet får läggas lite på is. Jag kommer med all säkerhet knäppa lite på den då och då men inte under den strikta form som utmaningen ska vara.

Ikväll ska jag i stället kolla på julkalendern på Svt play och förbereda inför nästa lysande julklappsidé. Lite jobbig att jag inte kan berätta på detta forum då det kommer ta lite udden av överraskningen för vissa läsare på julafton..

Jag är ledsen över att det inte kommer lika många bilder som vanligt med min telefon/kamera krånglar och jag kan inte uppdatera den då min dator FORTFARANDE inte är färdig... :(

Ibland önskar jag att jag var lite mer av den skällande typen då de ofta får saker gjort fortare, fast ändå inte. Jag gillar mig precis som jag är!



fredag 2 december 2011

All I want for Christmas is..

 fred på jorden, inga svältande barn, jämställdhet en ren miljö osv...

men OM det inte går att ordna just denna månad så finns det lite andra saker jag också vill ha! ;) Högt upp på listen står en iPad, har hört att en sådan är mycket billig..

Något som är lite mer överkomligt är dessa fantastiska iPhone 3 skal gjorda av miljövänligt bioplast! Denna sida som heter Ekologiska T-shirts har en massa trevliga och bra saker.

Nu använder jag inte så mycket T-shirts och försöker att köpa second hand framför nytt (gick sådär i Dubai). Men när det kommer till underkläder kommer jag nog att fortsätta att köpa nytt, helst ekologiskt närmast min mus!

En annan sida jag snubblade över heter godajulklappstips.se. Denna sida drivas av två snubbar som ett hobbyprojekt. De har samlat en massa välgörenhetsorganisationers produkter! Blir inte helt ledsen om jag öppnar ett paket med en bikupa eller ett skolpaket! Jag gillar ju att skriva.


Tror inte barnet ingår, annars kan jag ta det också!










Själv är jag en bit från att vara klar med julshopping.. Lustigt nog har jag börjat dra lite åt Mamsen hållet där jag hittar presenter under året och sparar dem tills det är dags för en högtid! En del har legat där sen förra julen då jag kanske hittade för många saker.. Vi har en gräns på runt hundralappen i min familj så det är inte alltid det lättaste.. O de vill helst inte hitta svältande barn i sin julstrumpa..

Jag tänkte nog ta mig en ordentlig tur på IM-butiken här i Malmö. De har också en hemsida som jag kommer skumma igenom. Hojta gärna till om ni hittar något ni gillar, och om ni är någon som kommer få en liten klapp av mig så kanske turen är med er i år. Eller så ligger den i present lådan till nästa!

Nu är jag själv på svältgränsen, ska ge mig ut på stan och leta upp en liten bit mat och ett gäng med glögg! Måste ju klara mig heeeeeela helgen! Kan återkomma med en utvärdering av det ekologiska sortimentet!