torsdag 29 november 2012

Tappar hoppet...

om allt snart. Mycket av min energi går till att hålla mig positiv så att jag orkar skriva en massa bra arbetsansökningar. Men det är svårt att komma undan nyheter som att ytterligare en SD-politiker gör rejält bort sig OCH stödet för deras politik ökar!!! En teori för detta fenomen är att det är många som uppfattar Sverigedemokraterna som det enda oppositionspartiet.... Suck.

Men här vill jag ändå göra en liten insats och tipsa om ett annat "litet" parti som inte är rädda för att ta strid för människor, alla människor! Miljöpartiet! Till skillnad från SD så har MP faktiskt en plan för HUR man ska arbeta med till exempel integration. 

Miljöpartiet tycker framförallt att "Integration handlar om att alla människor skall leva tillsammans under lika förutsättningar." Det har även idéer på hur man ska jobba med integration på olika områden. Klicka på namnet för att läsa mer om deras integrationspolitik. 

Sverigedemokraterna tycker att "Integration innebär att två grupper, i det här fallet svenskar och invandrare, anpassar sig till ett mellanting. Sverigedemokraterna vänder sig mot detta då vi anser att det är fel att den inhemska befolkning ska tvingas anpassa sig till dem som invandrar till Sverige. Utgångspunkten måste vara att de som invandrar till Sverige anpassar sig till det svenska samhället och inte tvärt om. Sverigedemokraterna ser därför inte integration som en lösning på de problem som har 
uppstått som en följd av den oansvariga invandringspolitiken. Den statliga integrationspolitiken har misslyckats i grunden och merparten av åtgärderna bör därför slopas. Genom att vara tydliga med vad som förväntas av dem som invandrar till Sverige samt att invandringen kraftigt minskas kommer invandrares anpassning till det svenska samhället att förenklas."


Det är alltså allt SD har att säga om integration, jag bara undrar när du senast tvingades anpassa dig till en invandrare? Seriöst, jag vill gärna veta om någon känner sig annorlunda? Då har vi i alla fall något att utgå ifrån i ett samtal om integration.. 
Jag försöker verkligen inte att driva med Sverigedemokrater och alla dem som uppenbarligen delar deras åsikter. Men denna bild tyckte jag var lite väl kul i min bitterhet! 

Snott från någonstans på Facebook


onsdag 28 november 2012

Integrera mera!

Igår tog Garagets Språkcafé fullkomligt över biblioteket vi hänger på! Otroligt kul att så många kommer, men det börjar bli svårt att kunna se till allas olika behov.. Och ljudnivån är inte att leka med när 36 människor träffas och har roligt tillsammans.

Vi pratar mycket om integration på cafét. Många har frågor om hur svenskar är och vart man kan hitta dem.. Jag brukar svara dem som jag svara andra som vill prata om t.ex invandrare. Kom i håg att det är individer vi pratar om. Jag vill lika lite klumpas ihop med alla andra svenskar som någon annan . jag vill heller inte tillskrivas egenskaper som jag kanske inte har. Framförallt om synen på en svensk är negativ. Jag kan inte tänka mig att jag och någon från SD har särskilt mycket gemensamt på det sätt vi ser andra människor. Samtidigt varken kan eller vill jag förneka min svenskhet, för jag är ju svensk. Men framförallt är jag Therése!



Men som jag sagt innan, integration går två vägar. Man måsta våga släppa in andra människor också, fastän de inte liknar en själv. Många pratar om att det inte går att tala om integration i Sverige. Jag vill tala om det, jag vill till och med lägga all min tid på att arbeta med det. Jag tycker att det är pengarna som saknas, av alla 50 tal arbeten jag sökt den senaste tiden är det endast två som ens lite handlar om integration. Finns liksom inte pengar när det kommer till att satsa på människor välmående..

Men ideella arbeten är det gott om, så om någon är sugen finns det en massa saker som behövs göra. Garaget kommer även att starta upp en läxhjälp för vuxna, dit kommer det att behövas en hel hög människor som är duktiga på grammatik och shit, alltså INTE jag.

Kan garantera att det finns en massa spännande möjligheter i andra kommuner än Malmö också!

För övrigt har jag varit och sett sista delen av Twilight idag.. Vet inte helt vad jag tycker. Förstår att de som längtat efter filmen och läst böckerna kommer att älska den. Jag som inte läst böckerna blev mycket förvånad över flygande huvuden lite då och då.....

Och så drack jag lite glögg!







måndag 26 november 2012

9 månader senare...

så är denna exellenta person fortfarande arbetslös! I morgon är det dags för en ny handlingsplan på arbetsförmedlingen och jag är en uns nervös över att bli intryckt i någon arbetsmarksåtgärd som inte kommer att leda till jobb. Vet inte hur det är i Malmö men i Göteborg så löser de arbetslöshetsstatistiken på det sättet. Men men positiva tankar ska jag försöka ha, de kanske har jättebra idéer!

Denna vecka har flugit förbi. Dagarna känns korta när mörkret faller på redan vid fyra-tiden.. Men tack och lov har jag fyllt många av kvällarna med fina vänner. Världens barn middag och tjejgängs häng är saker som fyller mitt annars lite tomma vardag.

Vegan mums! 

Cava mums!
Ett gäng jobb har jag också lyckats söka denna vecka. Det är betydligt fler jobb att söka nu än i somras, har till och med hittat ett par stycken inom min "bransch". Nu ska bara Malmö stad inse att de inte kan klara integrationen utan mig också. ;)

En annan väldans rolig sak är också att en fin vän till mig har varit med i en skojig IKEA flashmob i Stockholm! Min fina Petri är en av de fem fantastiska snubbarna från Komodo framför Tareq Taylor och han har en mössa med vit text på. Enjoy! 



Tareq Taylor kommer jag för övrigt träffa en hel del när jag kommer att arbeta frivilligt med årets Musikhjälp i Malmö. Hopppas hoppas jag får en möjlighet att säga hej till Kodjo! Jag kommer inte vara i buren men kommer att stå större delen av veckan i shopen (ett tält som tydligen inte ska vara så kallt??) Mer om det när vi kommer närmare...

Nä om en skulle laga lite middag?