torsdag 25 september 2014

Vad jag verkligen behöver är...



och jag behöver dig nu! 

Kanske inte fullt så akut men om du har tråkigt någon gång i oktober så har jag med all säkerhet en spännande uppgift till dig! 

Självklart pratar jag om Världens Barn.. igen.. och det kommer jag att fortsätta med :) Om det är någon som inte hängt med mig så mycket de senaste åren så är jag lite engagerad i Radiohjälpens insamling Världens Barn, kicka på namnet för mer info. 

Vi har en massa olika aktiviteter genom åren som Barkampen, Yoga för Världens barn och det största återkommande, bössinsamlingen. 

Att skramla med en bössa innebär att stå på stan i ett pass på tre timmar och se relativt trevlig ut, har en barn att ta med så är det ett stort plus. Det finns inga kvar på förkunskaper eller ens att vara lite social. Om det dyker upp frågor kommer jag vara på plats hela lördagarna, förhoppningsvis runt lilla torg. Tiderna är enligt nedan:

Fredag 26 sep: 11-14 &14-17 Lördag 27 sep: 10-13 &13-16 
Fredag 3 okt: 11-14 &14-17    Lördag 4 okt: 10-13 &13-16

Jag har haft en riktigt kass dag och det enda som kan göra mig lite gladare är att det trillar in en massa anmälningar från er så att barnen slipper att dö.... *skuld och skammar för glatta livet* 

Pöss!








fredag 12 september 2014

Kvalet över valet..

är i alla fall över för min del då jag förtidsröstade idag.

Jag är så glad över det faktum att jag inte äger en tv, debatterna verkar inte vara någon höjdare och från det jag läser på twitter verkar det vara en lekstuga utan dess like. Jag kan knappt få fram vad partier faktiskt tycker i en viss fråga utan jag bombaderas av slogan om varför jag INTE ska rösta på någon annan. Den värsta som jag sett är nog Moderaternas reklam där de berättar att om en röstar på Miljöpartiet så kommer Thailandsresan bli 2000kr dyrare??!! Alltså jag har knappt att ta tåget till Göteborg! (Mamma detta är en överdrift. Jag har det ok ekonomiskt, skicka inte mer pengar)

Hittad på internettet
Kom till tals med en vän idag angående valet och konstaterade att i alla valkompasser jag gjort så borde jag rösta på Vänsterpartiet. Det gjorde jag inte, jag röstade grönt. Jag vill inte rösta utifrån vad jag tycker just nu om sakfrågor utan jag vill rösta utifrån vilket samhälle jag vill leva i framöver...






Så som vi behandlar planeten just så kommer det inte kommer det inte finns några samhällen att leva i. Medmänsklighet är en otroligt viktigt fråga för mig men den tror jag inte vi kan tvinga fram på en politisk väg. Vi måste hitta ett annat sätt att börja se varandra på samtidigt som vi inte utarmar våra resurser. Jag har ingen önskan om att gå tillbaka till bondesamhället, framförallt när vi faktiskt redan nu har tekniska lösningar på de flesta problem. Tyvärr sitter många fast i patent..

Jag tror inte på att staten ska gå in och magiskt lösa allt då mycket beror på den enskildes beteende. Jag tror inte heller på att kräva av andra som jag inte kräver av mig själv. Visst det kanske är lätt att ta tåg och cykel när jag inte ens har körkort. Det är dock en större kamp att ständigt försvara mitt val av att inte införskaffa en kunskap jag inte har behov av..


Även denna hittad på internettet på ett bortglömt ställe

Jag tänkte först att inlägget skulle handla om varför en inte borde rösta på SD men min önskan är nog egentligen att alla skulle sätta sig ner och fundera ut vilket samhälle e vill leva i. Inte enbart utifrån sig själva utan inkludera alla en träffat eller kommer att träffa. Sen fundera på varför ett samhälle behövs för att stötta dem som inte klarar sig själva.. Nej, jag pratar inte bara om flyktingar eller missbrukare som borde "skylla sig själva". Jag pratar om varenda människa som går från barn till gammal och som aldrig vet vad livet kommer att bära med sig. 

Nu blev kanske detta en massa svammel men det finns en chans att Ebola har dykt upp i Malmö OCH jag har ont i halsen!!! 

Gissa vart denna kommer ifrån...



onsdag 10 september 2014

Holmas hemligheter..

kanske inte är så hemlig då det är fullkomligt öppet och offentligt. Men det är mycket som händer här ute och fint blir det!

Tog mig en liten promenad för att kika på allt byggande i parken i området. Såg barnen skutta runt bland Holmakullarna och tänkte att där uppifrån måste en få en fantastisk utsikt. Började raskt knata upp för den högsta kullen, ungefär halvägs upp för den leriga kullen inser jag att om jag ramlar så kommer jag att DÖ! Det tar all min viljestyrka för att inte sätta mig ner och ropa efter hjälp. Den jäkla kullen var mycket brantare än den såg ut... Bilden nedan tog jag på toppen med skräcken skakandes i benen. Vet inte när jag blev så höjdrädd?



Väl uppe kunde jag i alla fall fokusera på utsikten och nybyggandet. Det byggs nya fina odlingslotter strax innan motorvägen dit de håller på att flytta de gamla lotterna.
Tråkigt nog verkar det vara en lösning då de bygger fula lokalbyggnarder, förhoppningsvis inte så höga sådana.

Sen kom regnbågen fram, se så vacker den förrädiska kullen plötsligt ser ut! OBS. Föremålet ser mindre ut än vad det är i verkligenheten.

Om ni tittar noga ser ni en snubbe springandes upp för dödsfällan, han passerade mig ett par gånger. Tanken att knuffa ner honom slog mig mer än en gång, mest för att se om en skulle överleva men även för att hans hurtighet störde utsikten..


Turning Torso i fjärran....

Men den allra bästa utsikten i Holma hittas ändå till slut tryggt hemma på min egna balkong. 

Nu är det sängdags då det tog en jäkla tid för att få ner ett mindre gäng bilder från telefonen till datorn..  Morgondagens projekt får bli rensning av Apple produkter. Funderar även på ett inlägg om varför en borde rösta på vad som helst utan SD.. Tyvärr blir jag så upprörd varje gång jag börjar gräva i deras "politik" att jag inte kommer så långt. 

God natt...