onsdag 16 januari 2013

Choklad kan bota det mesta

Speciellt är det ett perfekt boktemedel mot i-lands problem. Har spenderat några dagar med att tycka mycket synd om mig själv. Beslutsångest, PMS, mensvärk och en bortrest man har verkligen inte gjort mig särskilt trevlig milt sagt.

Men nu har jag beslutat att rycka upp mig själv och sluta gnälla! Visst, visst livet blev inte som jag tänkt men det är ju faktiskt inte över på något sätt. Som min fina vän sa så kommer jag att byta inriktning ett gäng gånger till innan jag är färdig.

För att bryta min mentala nedgång beslutade jag mig för att baka en chokladkaka! Tänkte att jag skulle dela receptet med er utifall ni också känner er lite hängiga någon gång.

Tant Therése Fantastiska Chokladkaka! 

Börja med att ta er till närmsta butik som säljer ingredienserna. Jag valde Coop då de har precis de märket jag behöver. 


Vänder ni på paketet så inser ni också att ni kommer att behöva smör, vatten och ströbröd. Förvånande nog hade jag allt det hemma. Baksidan på paketet instruerade mig även att sätta på ugnen och "bröa" en form. Så det gjorde jag.


Efter att jag läst klart på baksidan så öppnade jag paketet. Där fanns två påsar markerade med 1 och 2. Det underlättar eftersom instruktionerna hänvisar till mängd vatten och smör det behövs till respektive påse. 


Jag började med påse 1. Det är viktigt att ni inte slösar med smeten så när det mesta är hällt i den "bröade" formen så kör ni ner fingrarna i skålen, skrapar upp så mycket som möjligt och stoppar i munnen. 


Sen ska kakan in i ugnen i vad som kändes som ca hundra år.. men under tiden kan ni roa er med att laga till middagen. Efter kakan är gärdig ska ni röra ihop påse två. Den var mycket god! 


Applicera resultatet av påse två på reslutatet av påse 1. Tadaaaaaaa! Tant Therése Fantastiska Chokladkaka (i samarbete med Kungsörnen) är färdig. 


Om ni valde att samtidigt laga middagen kommer ni nu också ha en härlig hög med disk som måste ordnas, om en stund, när jag ätit kakan.. eller kanske i morgon.


Hoppas ni alla får en fin kväll för det tänker jag fanimig ha!